Cuketa vynikající

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 73
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zuzana 33

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cuketa střední
    • 8
      ks rajčata
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 150
      g sýr niva či strouhaný eidam
    • 1
      balení tatra
    • 1
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na cibulce osmahneme pokrájené kuřecí řízky a prolisovaný česnek do zlatova, přidáme sůl, pepř a worchestr. Dno zapékací mísy vyložíme pokrájenou oloupanou cuketou na kolečka. Posolíme, přidáme kuřecí směs, poklademe rajčaty pokrájenými na kolečnka, posypeme bazalkou a dle potřeby vrstvy opakujeme. Sýr nebo nivu promícháme s tatra mlékem, popř. vejcem a dáme zapéct.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • mirinda25
    mirinda25 |

    18. 7. 2012 18:58

    Dnes jsem dělala na večeři, a musím říct, že jídlo mě příjemně překvapilo. Hledala jsem něco netradičního z cukíny a tento recept splnil, co jsem očekávala. Kupodivu ani jídlo neplavalo ve vodě, jak jsem se v některých příspěvcích dočetla. Asi to bude tím, že jsem nechala cukínu delší dobu vypotit, pouští totiž docela dost vody. Pokrájela , oloupala a lehce jsem posolila cukínu a nechala ji asi hodinu na sítu. Jinak jsem použila všechno, co je v receptu uvedeno. Maso se dá ale určitě obměnit, příště zkusím s mletým. Recept doporučuji, vyzkoušejte, opravdu chutné jídlo. Dávám velkou 1. :-) <:-)

  • Zuzana
    Zuzana |

    20. 10. 2011 11:07

    Bohužel asi to nebyl šálek kávy pro mou rodinu

  • girlska
    girlska |

    8. 9. 2011 16:39

    Neměla jsem kuře, tak jsem zapekla moravské uzené a nevadilo to. Ale vyteklo ze zeleniny strašně moc vody. Byla ale taky dobrá :)

  • Hanach
    Hanach |

    22. 8. 2011 22:29

    chuťově moc dobré, ale bohužel se mi to celé také topilo ve vodě, což mě zrovna dvakrát nenadchlo, ale jinak vynikající

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 8. 2011 16:35

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    12. 8. 2011 14:04

    Prosim opravit zarazeni, v receptu je i maso. :-)

  • LaNicky
    LaNicky |

    12. 8. 2011 13:18

    Tak se právě dopeklo a už jenom ta božská vůně mluví za všechno. Jinak samozřejmě vynikající :o)

  • Majkétka :-)
    Majkétka :-) |

    31. 7. 2011 13:09

    výborný

  • Kamila Ch
    Kamila Ch |

    26. 7. 2011 14:47

    Super!!! Místo tatry jsem dala polotučné mléko a bylo to krásně lehké

  • Pavla 23
    Pavla 23 |

    30. 4. 2011 17:09

    Opravdu výborné, včera jsem recept vyzkoušela a přítel mě vychvaloval až do nebe, takže za 1 :-)

  • betuleee
    betuleee |

    27. 11. 2010 20:44

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 11. 2010 14:26

    Tohle mám velice ráda :-) za 1

  • Mirka Kostková
    Mirka Kostková |

    10. 7. 2010 13:27

    Bylo to vážně výborné, určitě budu opakovat.

  • Lucie Hrabáková
    Lucie Hrabáková |

    12. 3. 2010 11:47

    Přemýšlela jsem jak bych upravila mleté vepřové, co jsem měla v ledničce. Tak jsem zkusila tento recept, i když ten je koncipovaný s kuřecím. Během pečení se mi vypeklo hafec vody z cukety a rajčat, takže jsem to musela slít, aby se to vůbec upeklo. Směs jsem si při servírování dochutila ještě směsí strouhaných sýrů a bylo to moc dobré. Jen by mě zajímalo, kde jsem udělala chybu, že se mi to celé topilo ve vodě. ;)

  • Soňa Šedivcová
    Soňa Šedivcová |

    9. 11. 2009 14:57

    Dobrý den, dnes jsem dělala a je to super....manžel nemusí ani cuketu ani nivu a tohle mu moc chutnalo. Opravdu výborné :-)

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    13. 10. 2009 16:39

    Tak bohužel u nás to nikomu nechutnalo,skončilo to v koši.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    2. 10. 2009 07:37

    Je to BOMBA. Vynikající. Jedli jsme s bramborovou kaší. Za jedna!

  • ema kessnerová
    ema kessnerová |

    28. 9. 2009 17:39

    Je to dobré, ale cuketa se nemá loupat, jsou tam důležité vitamíny.

  • Ljubov Šimonová
    Ljubov Šimonová |

    22. 9. 2009 09:29

    Vážně bezvadné!!! Cuketa se urodila, pokud jeden neví, co s ní, tohle je perfektní recept! Mňam!!!

  • Dana Sobotová
    Dana Sobotová |

    18. 9. 2009 19:02

    Výborné! Moc jsme si pochutnali, dávám za 1 a do oblíbených.

  • Šárka -
    Šárka - |

    8. 9. 2009 14:29

    Dělal jsem již několikrát a všem vždy moc chutnalo.Je opravdu vynikající.Díky za recept

  • Romana Zárubová
    Romana Zárubová |

    8. 9. 2009 12:39

    Bylo to opravdu výborné.Maso jsem ještě dochutila sojovkou a kořením česnek a bylinky.Dala jsem nivu i eidam.Místo tatra mléka jsem zalila smetanou.

  • Jana Hejdukova
    Jana Hejdukova |

    18. 1. 2009 00:33

    Dala jsem pul na pul smetanu sladkou a kysanou, jako prilohu ryzi a bylo to skvele, davam 1!

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    13. 8. 2008 17:25

    Vynikající!!!!!Dala jsem dle komentářů šlehačku,ale jinak vše stejné a Nivu i eidam.Jasná 1 a tento týden chce rodina zase.

  • ivana biskova
    ivana biskova |

    12. 8. 2008 15:39

    Dnes jsem tuto dobrůtku udělala k obědu a chutnalo. Jak už tady někdo psal, tak první a poslední vrstvu mi tvořily brambory a bylo to s nimi moc dobré, ale i bez nich by to bylo super. Rozhodně zkusím i s těstovinami, jak psal Sidonius :-).

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    12. 8. 2008 12:55

    Holky,přikrývá se to?

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    26. 7. 2008 18:15

    Gabino,já pochopila,že prsíčka mají být pokrájená asi na nudličky a to je myslím jedna dvě,nepíše se "řízky"ale pokrájené kuřecí řízky,já si myslím,že 30 minut by stačilo,ale když to má Petule.B.vyzkošeno,tak vyzkoušejte.Myslím,že to uvidíte,jak to vypadá v troubě a sama poznáte,že to už stačí.Určitě se nenusíte bát,že by to bylo tvrdé.

  • Kristýna Šípková
    Kristýna Šípková |

    26. 7. 2008 13:44

    Tak tento recept vřele doporučuji. Uvařila jsem to včera a mohli sme se po té mňamce všici utlouct. Jen jsem toho dělala trochu víc, tak mi přišla jedna šlehačka málo, tudíž jsem přidala ještě trochu zakysané smetany a s tou nivou to bylo moooc dobré. Lepší zeleninu jsem nikdy nejedla. Moc děkuji za inspiraci =)

  • Jana Fabiánová
    Jana Fabiánová |

    9. 7. 2008 13:19

    Vyzkoušela jsem Cuketu s bramborami a s masem, byla fajn, ale tento recept na cuketu je vážně, ale vážně super. Autor asi drží dietu, což bych také potřebovala, ale nemohla jsem si pomoct a místo tatry jsem použila šlehačku. Mňam, musím dát jedničku a to jsem masová :o))

  • Ondřej Tlustý
    Ondřej Tlustý |

    8. 4. 2008 14:28

    Musím dát 1, moc jsem si pochutnal a to jsem na maso.

  • Petule B.
    Petule B. |

    15. 3. 2008 12:12

    Gabino, ja to zapekala tak 40 min, aby byla cuketa hotova a vsechno se krasne spolu propeklo. Misto bazalky muzes klidne dat to oregano, pazitku nebo i spetku majoranky, nebo jen posolit treba vegetou, zkratka se da pouzit koreni co komu chutna. Ale oregano bude prima. Vajicko klidne muzes vynechat, ja nemela ani tatra mleko, tak jsem rozmichala trochu zakysane smetany s mlekem a syrem. Klidne muzes pouzit i slehacku. Jidlo je opravdu vyborne, vicemene se na nem neda nic zkazit, vrele ho doporucuji.

  • Gabina
    Gabina |

    15. 3. 2008 10:26

    Dobry den chci delat dnes k obedu ale jsem zacatecnik tak se musim zeptat jak dlouho se to ma pect? Nemam ani tuseni, ale kdyz ty rizky jsou uz osmahle, staci tak deset minut? Dale nemam bazalku, cim se to da nahradit, myslite ze treba pazitkou nebo oreganem? A zkousel nekdo verzi s vajickem, jestli je taky dobra? Dekuji

  • Sidonius
    Sidonius |

    15. 1. 2008 15:09

    Vynikající, rovněž jsem použil místo Tatra mléka zakysanou smetanu a místo přílohy jsem prolo- žil zapékanou směs vařenými italskými semolinovými těstovinami /použil jsem asi 200 gr nudlí "Pasta riscossa"/. I tato kombinace nemá chybu, tak tak, že na mě také něco zbylo!

  • Sára
    Sára |

    30. 11. 2007 11:33

    Tenhle recept jsem dělala včera. Bylo to moc dobré a manžel byl nadšený. Zařazuji do svých oblíbených receptů.

  • eva,eva
    eva,eva |

    7. 10. 2007 17:54

    Báječný recept, moc jsem si pochutnala, jedla jsem to sama, protože manžel měl segedín, který já nejím. Trochu jsem si to udělala podle sebe, vynechala jsem pod maso tu cibulku. Jinak jsem na kuřecí maso přidala koření Zlaté kuře. Jedla jsem to s chlebem Dávam 1

  • Irča
    Irča |

    3. 10. 2007 21:21

    Moc jsme si pochutnali. Nejvíce nám to chutnalo s čerstvým chlebem. Díky

  • Světlana
    Světlana |

    19. 9. 2007 23:05

    Vynechala jsem sýr, a pořád moc dobré.

  • Světlana
    Světlana |

    19. 9. 2007 23:03

    Vynechala jsem sýr, a pořád moc dobré.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    16. 9. 2007 20:05

    Výborné! S cuketou jsem smíchala i pokrájené syrové brambory, jinak podle receptu. Všichni jsme si moc pochutnali. Díky za recept.

  • beba
    beba |

    1. 9. 2007 22:09

    Robila som dnes na obed a bolo to neskutočne dobré. Použila som smotanu na šľahanie, ale bolo to trocha mokré. Nabudúce skusím cukinu osoliť a daľ asi "vypotiť". Skutočne super recept!!!!!

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    29. 8. 2007 18:43

    Tak to je opravdu jedlé!!!!!!!! Nejen že to báječně vypadá... ono to i nádherně voní... a především chutná!!!!! Také jsem použila místo mléka smetanu. Velká dobrota!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    27. 8. 2007 09:12

    Výborné! První a poslední vrstvu jsem dala brambory. Na jednotlivé vrstvy jsem strouhala sýr /balkán,niva/ a nahoru eidam,ale nezalívala jsem to mlékem. dávám 1.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    24. 8. 2007 12:52

    Chystám se to dělat o víkendu, ale přidám tam ještě brambory nakrájené na kolečka.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    24. 8. 2007 09:57

    Místo Tatry dávám smetanu,více česneku i koření.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    24. 8. 2007 09:55

    Takto ji také dělám a je moc dobrá Za 1

  • Nada Provsovska
    Nada Provsovska |

    24. 8. 2007 08:37

    Dávám za jedna, je to vážně vynikající!!! Recept mi udělal radost a moje rodina, která cuketu normálně vůbec nejí, se olizovala až za ušima :o) Díky

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    20. 8. 2007 09:36

    Po tolika pochvalných komentářů jsem dělala k sobotní večeři.Od přítele jsem dostala pochvalu, takže zařazuji do našeho jídelníčku. Jen příště musím přidat více česneku a koření.

  • Eva Staňková
    Eva Staňková |

    28. 7. 2007 14:40

    Je to fantastický, cuketa je prostě geniální věc. Ta šťáva, která se vypeče z cukety a rajčat, okořeněná bazalkou, worchestrem a v mém případě trochou kari, ta je prostě senzační, ostatně celé je to nesmírná bašta.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    25. 7. 2007 17:40

    Zuzka, váš recept ozaj urobil radosť:))) Taký ešte nemám. Vyskúšam, ale určite je to dobré.

  • Jana
    Jana |

    25. 7. 2007 10:33

    Nic lepšího jsem v životě nejedla. Opravdu božské jídlo. Dala jsem víc česneku. Všechny chutě se krásně doplňují. Prostě úúúžasné!!! Vřele doporučuji.

  • Eli
    Eli |

    6. 3. 2007 12:02

    Tak tuhle dobrotu musim brzo vyzkouset! Jsem milovnice jakychkoli kombinaci cuketa+cesnek..

  • Petra
    Petra |

    6. 3. 2007 11:46

    Zrovna zkouším tento recept, zatím žiji ve Švýcarsku a dneska k nám přijdou na oběd známí, kteří jsou vegetariáni, tak jsem zvědavá, snad to bude chutnat. přidala jsem ještě papriku a na kolečka nakrájenou mozzarellu. Jinak prosím o radu, jak dlouho a na kolik stupňů se to má zapéct. děkuji

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    4. 2. 2007 21:23

    Tak mozem povedat, ze na takyto sposob cuketa je prudko jedla, tatra mlieko som zamenila slahackou a jedli sme to bez prilohy.

  • Ivana Pavlíková
    Ivana Pavlíková |

    11. 12. 2006 18:39

    tento recept jsem také vyzkoušela a musím potvrdit, že se rodinka jen oblizovalal! Tatra mléko jsem vynechala, resp. použila šlehačku a taky to nemělo chybu. Dávám za 1!

  • Alena
    Alena |

    26. 9. 2006 15:31

    Je to fakt super recept, díky. Rodinka si moc pochutnala a ještě chválila, že je to dietní.

  • Martin Fischer
    Martin Fischer |

    19. 9. 2006 14:01

    Nemohu nenapsat, jak je to výborný recept!!!! Dávám 1. Měli jsme s pečivem.

  • Pavla Hejralova
    Pavla Hejralova |

    2. 9. 2006 16:40

    Uvarila jsem tento recept nasim znamym, kdyz prisli na navstevu a vsem to naramne chutnalo. Bylo to opravdu vyborne. Pridala jsem jeste platky lilku. Priloha byly cerstve brambory. Moc dobry recept.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    1. 9. 2006 19:29

    Včera vyzkoušeno,moc celé rodině chutnalo,kuřecí maso jsem ochutila kořením 7 pepřů a místo tatra mléko použila šlehačku.Dávám za 1.Jo a dali jsme si to s čerstvým chlebem.

  • Michal
    Michal |

    31. 8. 2006 22:14

    Jídlo je vynikající, akorát manželka neumí uvařit na jeden den, tak dnes to bylo bez přílohy, zítra bude rýže a v sobotu asi brambory. Jo a použili jsme smetanu, protože mi tatramléko nechutnalo.

  • Martina S.
    Martina S. |

    22. 8. 2006 13:11

    Velice chutné, jako přílohu jsem udělala brambory, ale i bez nich by to bylo výtečné jídlo. Dávám za jedna.

  • Lenka N
    Lenka N |

    21. 8. 2006 15:18

    Cuketa vynikající je opravdu vynikající. Je to moc zajímavá kombinace, která musí chutnat i tomu, kdo cuketu běžně nemá rád. Taky jsem jí jedla samotnou.

  • Ester
    Ester |

    28. 7. 2006 16:46

    Dělala jsem se smetanou a nivou + příloha rýže. Opravdu mňamka !!

  • Zuzana Korbová
    Zuzana Korbová |

    27. 7. 2006 11:56

    No, s přílohou jste mě zaskočily :o)) Manžel si dává rozpečené bagetky a já jím samotné, dietka. Myslím si, že se hodí rýže i brambory. Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Jana Z
    Jana Z |

    18. 7. 2006 19:20

    Děkuji za výborný recept, zrovna jsme dojedli. Chci se jen zeptat, jaká je nejlepší příloha. Neměla jsem tatra mléko, a tak jsem použila smetanu, myslím, že jsem tím nic nezkazila.

  • lenka Schneiderova
    lenka Schneiderova |

    18. 7. 2006 09:48

    Jakou k tomu podáváte přílohu.Děkuji za odpověd

  • Zuzana Korbová
    Zuzana Korbová |

    25. 6. 2006 10:10

    Dávám cca půl krabičky, ale to je dle uvážení, uvidíte sama. Zaleží na velikosti rajských a cukety. Zkrátka aby to nebylo na suchu, ale zase aby to neplavalo :o))

  • Anina
    Anina |

    23. 6. 2006 22:42

    Určitě ne celou plechovku, stačí 200ml smetany,nebo mléka, zelenina pustí dost vody. A do vydlabaných cuket používám i mleté maso,předem ještě ochutím a upravím.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    23. 6. 2006 16:25

    Kolik dáváte toho tatra mléka. Celou plechovku? Díky za odpověď. Ivana