Autor:

Ovocné koláče

Střední
Na těsto
Hrubá mouka 500 g
Droždí
(Kostka)
1 ks
Mléko
(Horké)
125 ml
Cukr 80 g
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Na tři náplně
Třešně
(Angrešt)
300 g
Ovoce
(Jahody, maliny, borůvky)
1 kg
Vejce 4 ks
Cukr 60 g
Zakysaná smetana 200 g
Na žmolenku k angreštu
Hrubá mouka 150 g
Máslo 75 g
Cukr 75 g
Na drobné ovoce
Červená želatina
(Sáčky)
2 ks
Ovocné koláče

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a poprášíme trochou mouky. Necháme čtvrt hodiny uležet, aby mohl vzejít kvásek. Do mísy přidáme rozpuštěné máslo, vejce a zbývající mléko s cukrem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut kynout. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku. Položíme ji na pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě 15 minut kynout. Očistíme a omyjeme ovoce. Smísíme vejce s cukrem a kysanou smetanou. Rukama zpracujeme všechny přídsady na žmolenku. Troubu rozpálíme na 200 °C. Nyní jsou tři možnosti. Těsto potřeme vrstvou krému z kysané smetany. Pokud pečeme angreštový koláč, posypeme jej žmolenkou. Višně pouze pocukrujeme. Koláč pečeme asi 35 minut. Když pečeme koláč s drobným ovocem, odebereme 200 g a rozmačkáme je. Pyré vmícháme do smetany. Tou potřeme těsto a pečeme 35 minut. Na vychladlý koláč rozložíme ovoce a přelijeme podle návodu připravenou žmolenkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
3+
3.33 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 6x)
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Ovocné koláče

Komentáře

  1. Lucie   02.08.2013 | 14:10 | reagovat | závadný

    Místo hrubé jsem použila polohrubou mouku, nahoru dala tvaroh a směs rybízů a borůvek a výsledek je dokonalý, lepší koláče neexistují <3 :-*

  2. Gábina Houšková   23.03.2007 | 7:55 | reagovat | závadný

    Želatinu připravíte podle návodu na sáčku a zalejete ovoce na koláči - místo žmolenky

  3. Adrian Cermak   22.03.2007 | 17:49 | reagovat | závadný

    Recept sa mi paci akurat ho skusam mam jednu otazku co urobim s zelatinou?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web