Autor:

Svařák

Snadné
Ingredience
Červené víno
možno i bílé víno
1 l
Cukr krystal
dle chuti a kvality vína
 
Skořice
celá
1 ks
Hřebíček 5 ks
Badyán 1 ks
Kardamom
několik zrnek
 
Citronová kůra  
Pomerančová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické, Teplé

Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části). Povaříme a obsach necháme provonět kořením. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. Jakmile se na víně tvoří bílá pěna, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do sklenic.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.18 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)

Komentáře k receptu: Svařák

Komentáře

  1. olmoss   01.11.2015 | 14:49 | reagovat | závadný

    vyborna zimni zalezitost

  2. Lea.L   19.04.2015 | 19:36 | reagovat | závadný

    Právě jsem si ho uvařila a je výborný!!! Kardamom jsem doma neměla a vodu jsem také nedávala a přesto je opravdu vynikající!!!Díky za recept! 8-)

  3. twiGGy4   12.03.2014 | 11:12 | reagovat | závadný

    Svařák dělám obdobně, ale zkaramelizovat cukr jsem ještě nezkoušela, dík za tip, určitě vyzkouším. Jen si nevím rady kolik použít cukru? Sladím vždy až na závěr hotový nápoj podle chuti, takže se mi nemůže stát, že bych přesladila. Tady se dává cukr již na začátku, tak nevím.

  4. Zuzka   19.12.2013 | 9:52 | reagovat | závadný

    Když karamel zalijete tekutinou (ještě k tomu studenou) ihned ztuhne a máte pocit, že hrnec je na odpis, ale nebojte se, jakmile se tekutina zahřeje ztuhlý karamel (přiškvařený na hrnci) se rozpustí! Takže se toho vůbec nebojte. I když to v první fázi vypadá strašně ;-)

  5. Nina   27.11.2013 | 19:20 | reagovat | závadný

    Když karamel zalejete VROUCÍ vodou, tak by to měl hrnec přežít a když tak je to jen cukr,...v teplé vodě se lehce a brzo rozpustí =o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web