Svařené víno s rumem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
10 minut
4
porce
neuvedeno
autor: 1982Petula

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l červené víno
    • 1
      ks citron
    • 2
      ks pomeranč
    • 6
      ks hřebíček
    • 9
      ks jalovcové bobule
    • 8
      ks pepř celý
    • 2
      ks skořicová kůra
    • 150
      g hnědý cukr
    • 200
      ml hnědý rum dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou dužinu a stejně tak nakrájíme na kolečka.
2
Červené víno nalejeme do velkého hrnce s trochou vody a vložíme do něj citronovou kůru s kolečky citrónu, pomeranče, hřebíček, jalovec, pepř a skořici.
3
Víno s přísadami svaříme – svařené bude ideálně ve chvíli, kdy se objevují malé bublinky, což je unikající alkohol. Svařené víno odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut stát. Přimícháme třtinový cukr a rum podle chuti. Svařené víno můžeme, ale nemusíme přecedit. Podáváme teplé do nahřátých sklenic a zdobíome citrusy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.