Autor:

Svařené víno s rumem

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Červené víno 1,5 l
Citron 1 ks
Pomeranč 2 ks
Hřebíček 6 ks
Jalovcové bobule 9 ks
Pepř celý 8 ks
Skořicová kůra 2 ks
Hnědý cukr 150 g
Hnědý rum
dle chuti
200 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické, Teplé

Citrón a pomeranče důkladně opláchneme nejlépe v horké vodě. Citrón oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranče také oloupeme, nebo okrájíme na čistou dužinu a stejně tak nakrájíme na kolečka.

Červené víno nalejeme do velkého hrnce s trochou vody a vložíme do něj citronovou kůru s kolečky citrónu, pomeranče, hřebíček, jalovec, pepř a skořici.

Víno s přísadami svaříme – svařené bude ideálně ve chvíli, kdy se objevují malé bublinky, což je unikající alkohol. Svařené víno odstavíme ze sporáku a necháme 10 minut stát. Přimícháme třtinový cukr a rum podle chuti. Svařené víno můžeme, ale nemusíme přecedit. Podáváme teplé do nahřátých sklenic a zdobíome citrusy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Svařené víno s rumem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web