Autor:

Buchta Margot "píchaná"

Snadné
Těsto do pekáčku 36 x 20 cm
Margotka
nebo Marcius nastrouhaná
100 g
Vejce 2 ks
Smetana ke šlehání 250 ml
Olej 100 ml
Polohrubá mouka 280 g
Cukr krupice 100 g
Prášek do pečiva
necelý
1 ks
Máslo
na vymazání pekáčku
 
Hrubá mouka
nebo kokos na vysypání pekáčku
 
Poleva
Rozpuštěné máslo 50 g
Moučkový cukr 60 g
Kakao
plnější
1 lžíce
Hnědý rum
nebo voda dle potřeby, cca 3 -
4 lžíce
Dohotovení
Margotka
nastrouhaná, případně strouhaný kokos
 
Buchta Margot  "píchaná"

Postup přípravy:

Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vyndání z trouby ještě teplou buchtu napícháme špejlí nebo vidličkou, čistou pletací jehlicí... na více místech, zalijeme jí polevou připravenou během pečení a rovnoměrně roztíráme, aby zatekla do všech námi vytvořených dírek. Pak buchtu posypeme nastrouhanou Margotkou a necháme vychladnout.

Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme cukr a kakao a vše promícháme. Rum nebo převařenou vodu přidáváme za stálého míchání po lžících dle potřeby. Poleva by měla být středně hustá, aby mohla zvolna při roztírání zatékat do dírek v buchtě.

Pokud budeme buchtu sypat místo Margotky kokosem, doporučuji těsto více osladit (cca + 50 gramů cukru navíc).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Buchta Margot "píchaná"

Komentáře

  1. Vladka   13.07.2016 | 19:23 | reagovat |

    Skvělá, rychlá, díky za recept :-*

  2. Mirka   17.06.2016 | 5:15 | reagovat |

    Zkuste ji. Je moc dobrá a po rozležení ještě lepší.

  3. Pája   24.02.2016 | 13:40 | reagovat |

    Je výborná <3 díky moc za :-* recept :))

  4. Ivana   02.09.2015 | 9:39 | reagovat |

    Výborná jednoduchá buchta a poleva naprosto úžasná, děkuji za recept.

  5. Mirka Zavadilová   27.05.2015 | 8:20 | reagovat |

    Jen se po ní zaprášilo :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web