Buchta Margot "píchaná"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto do pekáčku 36 x 20 cm
    • 100
      g margotka nebo Marcius nastrouhaná
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 100
      ml olej
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • máslo na vymazání pekáčku
    • hrubá mouka nebo kokos na vysypání pekáčku
  • Poleva
    • 50
      g rozpuštěné máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce kakao plnější
    • 4
      lžíce hnědý rum nebo voda dle potřeby, cca 3 -
  • Dohotovení
    • margotka nastrouhaná, případně strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nastrouháme Margotku na hrubém struhadle. Přidáme vejce, smetanu, olej, cukr a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, nalijeme do připraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme.
2
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut na 180 stupňů dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po vyndání z trouby ještě teplou buchtu napícháme špejlí nebo vidličkou, čistou pletací jehlicí... na více místech, zalijeme jí polevou připravenou během pečení a rovnoměrně roztíráme, aby zatekla do všech námi vytvořených dírek. Pak buchtu posypeme nastrouhanou Margotkou a necháme vychladnout.
3
Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme cukr a kakao a vše promícháme. Rum nebo převařenou vodu přidáváme za stálého míchání po lžících dle potřeby. Poleva by měla být středně hustá, aby mohla zvolna při roztírání zatékat do dírek v buchtě.
4
Pokud budeme buchtu sypat místo Margotky kokosem, doporučuji těsto více osladit (cca + 50 gramů cukru navíc).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vladka
    Vladka |

    13. 7. 2016 19:23

    Skvělá, rychlá, díky za recept :-*

  • Mirka
    Mirka |

    17. 6. 2016 05:15

    Zkuste ji. Je moc dobrá a po rozležení ještě lepší.

  • Pája
    Pája |

    24. 2. 2016 13:40

    Je výborná <3 díky moc za :-* recept :))

  • Ivana
    Ivana |

    2. 9. 2015 09:39

    Výborná jednoduchá buchta a poleva naprosto úžasná, děkuji za recept.

  • Mirka Zavadilová
    Mirka Zavadilová |

    27. 5. 2015 08:20

    Jen se po ní zaprášilo :-D