Rumové řezy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 9
      lžíce voda vlažná
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • rybízový džem
    • hnědý rum
  • Krém
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem, přičmž postupně přidáváme vodu. Potom střídavě vmícháme mouku s práškem a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na třetiny, do jedné vmícháme kakao. Každou třetinu zvlášť rozetřeme na plech a upečeme.
2
Z mléka, maizeny a žloutků uvaříme hustou kaši. Máslo vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. První světlý plát pokapeme rumem, potřeme tenkou vrstvou džemu a polovinou krému. Položíme na něj tmavý plát, který opět pokapeme rumem, potřeme džemem a natřeme druhou polovinu náplně. Položíme druhý světlý plát.
3
Na polevu vymícháme do hladka cukr s rumem a ihned rychle rozetřeme na koláč. Poleva rychle tuhne, proto při rozetírání namočíme lžíci nebo lopatku do rumu, lépe se poleva rozetře. Necháme ztuhnout a krájíme na řezy.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • verča
    verča |

    4. 12. 2012 12:37

    co je to maizena?

  • Tereza T
    Tereza T |

    12. 11. 2010 13:12

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 11. 2010 19:43

    Chyba v ingrediencích!!! =-O

  • Eva O.
    Eva O. |

    4. 9. 2007 06:36

    Vynikající řez! Pekla jsem ho na oslavu manželových narozenin a všichni jsme si moc pochutnali. Přeslazený rozhodně nebyl, i když je pravda, že do krému jsem dala cukru asi o něco méně - nevážím ho, ale sladím podle chuti. Takže dávám jedničku a určitě budu opakovat.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 4. 2006 14:43

    Airan, do cesta rum neide, asi som to zle napísala. Ten rum je na pokvapkanie upečených plátov, ako je to napísané v postupe. A do polevy možno pridať viac ako 6 lyžíc, uvidíte, aké to bude, dosť to hustne.

  • Airan
    Airan |

    25. 4. 2006 14:25

    Terezko, do testa taky 6 lzic rumu?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 4. 2006 07:05

    Robila som ho teraz na Veľkú noc prvýkrát a zmizol ako prvý. Len neštriť rumom. Celkove som použila asi 1,5 dl rumu.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    24. 4. 2006 14:13

    Cukr je v normě.Musí to být dobré ,krémové řezy,přímo slavnostní.Terezko,díky.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 4. 2006 13:11

    Nie je to divoké : ))) Do cesta ide 250 g cukru. Do krému predsa tiež ide cukor a poleva je cukrová, rumom nešetrite : ))) Nie je ten koláč presladený, aj keď by to tak mohlo vyzerať.

  • Dena
    Dena |

    24. 4. 2006 12:50

    Veď všade množstvo cukru môžeš odobrať, ale na polevu treba nechať toľko cukru - poleva je poleva.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 4. 2006 12:20

    Ten všechen cukr je ale dohromady - i s krémem a polevou. Konečně - vždyť si každý může dát do krému a polevy tolik, kolik má rád, ne ? A nejdříve je zapotřebí recept vyzkoušet a potom hodnotit a napsat svůj názor.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    24. 4. 2006 11:55

    Těbůh, na řezy ze čtvrtkila mouky skoro kilo cukru... To se mi zdá trochu divoké

  • Jana
    Jana |

    24. 4. 2006 11:22

    Terezko,vaše recepty jsou dobré,tenhle určitě vyzkouším.Díky.