Rabínův šoulet

Snadné
Ingredience
Vlažná voda
dle potřeby
2 l
Uzený špek
dosti tučný
1/2 kg
Cibulka
cibulka raději větší, čerstvá
1 ks
Majoránka
podle chuti
2 špetka
Živná sůl
podle chuti
1 špetka
Naložený růžový pepř
v nejhorším i černý
1 lžička
Česnek
utřený s trochou máslíčka
2 stroužek
Hrášek 1/2 kg
Krupky 1/2 kg
Rabínův šoulet

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Uzené, Z luštěnin

Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích).
Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou chvíli trvá, neleníme a zatím na pánvičce rozpustíme voňavý špíček a osmažíme na něm pokrájenou cibulku do zlatova.

Hrášek i krupky scedíme, krupky ještě propláchneme, obojí smícháme ve větší mističce nebo kastrůlku. Přidáme majoránku, která šoulet báječně provoní, špetku soli a pepře, všeho kdo jak má rád.

Přidáme polovinu až dvě třetinky naší cibulky osmažené na špíčku. Všechno důkladně, ale opravdu důkladně promícháme, ať se všechny chutě pořádně rozvinou.
Špíčkem si vymažeme pekáček, nebo jinou vhodnou formičku, vložíme šoulet, posypeme zbytkem voňavé cibulky a dáme na pár minutek zapíct do trouby.

A to je vše, mňamka je hotová. Šoulet se jako tradiční židovská mňamina připravoval hlavně o šábesu s husičkou. Nemusíme se bát ani uzeného masíčka, houbiček, někdo k tomu jí i klobásku. Chuť šouletu vyzdvihneme i kyselou okurčičkou nebo zelíčkem.
Tak hezky papkejte, dobrou chuť přeje René

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Listový koláč s houbami Recept na víkend: Listový koláč s houbami Články z

Komentáře k receptu: Rabínův šoulet

Komentáře

  1. zvědavý   10.09.2015 | 3:55 | reagovat | závadný

    Který chytrolín si vymysklel že rabín by jedl ŠPEK !!!
    S vyjímkou košer špeku, samozřejmě.

  2. plch   23.02.2015 | 22:26 | reagovat | závadný

    A ten obrázek nahoře: To je před konzumací,nebo až po konzumaci pokrmu?

  3. Evana   10.02.2013 | 20:59 | reagovat | závadný

    Mne ten slovník nevadil. S jedlom sa treba maznať. Netreba si však za tým nič predtavovať. Tiež vyskúšam. Ja by som pridala aj nejaké masíčko ;-)

  4. K2   10.01.2012 | 22:04 | reagovat | závadný

    Recept vyzlouším, vypadá slibně.Ale ten slovník receptu : špíček, mistička, kastrůlek, masíčko houbičky, okurčička..........brrrr, hrůza. Přešla mě chuť.

  5. QTK   28.10.2011 | 10:37 | reagovat | závadný

    Ten rabin byl asi nejaky konvertita, kdyz si do jidla daval spek...

    1. Ben Ramon   10.06.2013 | 17:52 | reagovat | závadný

      Originál šoulet je s husou a fazolema, toto je levná a rychlá verze

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web