Rabínův šoulet

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l vlažná voda dle potřeby
    • 0,5
      kg uzený špek dosti tučný
    • 1
      ks cibulka cibulka raději větší, čerstvá
    • 2
      špetka majoránka podle chuti
    • 1
      špetka živná sůl podle chuti
    • 1
      lžička naložený růžový pepř v nejhorším i černý
    • 2
      stroužek česnek utřený s trochou máslíčka
    • 0,5
      kg hrášek
    • 0,5
      kg krupky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích).
2
Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou chvíli trvá, neleníme a zatím na pánvičce rozpustíme voňavý špíček a osmažíme na něm pokrájenou cibulku do zlatova.
3
Hrášek i krupky scedíme, krupky ještě propláchneme, obojí smícháme ve větší mističce nebo kastrůlku. Přidáme majoránku, která šoulet báječně provoní, špetku soli a pepře, všeho kdo jak má rád.
4
Přidáme polovinu až dvě třetinky naší cibulky osmažené na špíčku. Všechno důkladně, ale opravdu důkladně promícháme, ať se všechny chutě pořádně rozvinou.
5
Špíčkem si vymažeme pekáček, nebo jinou vhodnou formičku, vložíme šoulet, posypeme zbytkem voňavé cibulky a dáme na pár minutek zapíct do trouby.
6
A to je vše, mňamka je hotová. Šoulet se jako tradiční židovská mňamina připravoval hlavně o šábesu s husičkou. Nemusíme se bát ani uzeného masíčka, houbiček, někdo k tomu jí i klobásku. Chuť šouletu vyzdvihneme i kyselou okurčičkou nebo zelíčkem.
7
Tak hezky papkejte, dobrou chuť přeje René

Komentáře k receptu

  • zvědavý
    zvědavý |

    10. 9. 2015 03:55

    Který chytrolín si vymysklel že rabín by jedl ŠPEK !!! S vyjímkou košer špeku, samozřejmě.

  • plch
    plch |

    23. 2. 2015 22:26

    A ten obrázek nahoře: To je před konzumací,nebo až po konzumaci pokrmu?

  • Ben Ramon
    Ben Ramon |

    10. 6. 2013 17:52

    Originál šoulet je s husou a fazolema, toto je levná a rychlá verze

  • Evana
    Evana |

    10. 2. 2013 20:59

    Mne ten slovník nevadil. S jedlom sa treba maznať. Netreba si však za tým nič predtavovať. Tiež vyskúšam. Ja by som pridala aj nejaké masíčko ;-)

  • Alice
    Alice |

    31. 12. 2012 09:42

    No te slovník,FUJ!! ABY SE U TOHO JEDEN NEPOKAKINKAL :-(

  • K2
    K2 |

    10. 1. 2012 22:04

    Recept vyzlouším, vypadá slibně.Ale ten slovník receptu : špíček, mistička, kastrůlek, masíčko houbičky, okurčička..........brrrr, hrůza. Přešla mě chuť.

  • QTK
    QTK |

    28. 10. 2011 10:37

    Ten rabin byl asi nejaky konvertita, kdyz si do jidla daval spek...

  • Blažka
    Blažka |

    19. 9. 2011 22:12

    No mňamka to ale byla dobrota.Uvařila jsem dneska k večeři a manžel sněd skoro i kastrol. :-) :-) :-)