Rumové kuličky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g vlašské ořechy strouhané
    • 200
      g čokoláda
    • 120
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra trochu
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžíce hnědý rum klidně i více

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše zpracovat v míse, tvořit kuličky, obalovat v krystalovém nebo perlovém cukru a nechat dva dny schnout.
2
Těsto se méně lepí na ruce, pokud si ruce slabě potřete olejem, nebo použijete slabé gumové rukavice.
3
Tyto kuličky s bílkem dělám pravidelně už 30 let bez jakýchkoliv zdravotních problemů. Tyto kuličky všichni milují.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KatieJancz
    KatieJancz |

    28. 11. 2014 10:19

    Jedno z nejlepších cukroví!

  • Lucka
    Lucka |

    21. 4. 2014 15:08

    Kuchtím poprvé a chci se zeptat kam s žloutkem? :-\ přijde mi škoda ho vyhazovat..může se použít na něco jiného? :-[

  • tixtie
    tixtie |

    22. 12. 2012 19:07

    kuličky jsou opravdu skvělé....všichni si oc pochutnali :)

  • Lucie
    Lucie |

    16. 12. 2012 13:01

    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli mohu rum nahradit jen rumovou esencí, bude mně to jest děcko a přítel taky nechce alkohol..nevím, zda to bude ono. :-\ Děkuji ;-) :-))

  • tereza zajicova
    tereza zajicova |

    12. 12. 2011 20:40

    Je mi 12 let a ve škole máme kuchyňky. Potřebovala bych vědět jestli ten perlový cukr můžu nahradit i normálním. Děkuji za odpověd ;-)

  • tereza zajicova
    tereza zajicova |

    12. 12. 2011 20:39

    Je mi 12 let a ve škole máme kuchyňky. Potřebovala bych vědět jestli ten perlový cukr můžu nahradit i normálním. Děkuji za odpověd ;-)

  • Sofiee
    Sofiee |

    10. 12. 2010 07:41

    My uvnitř vždy schováme rozinku namočenou v rumu. Také jsou hned pryč. :)

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    11. 4. 2009 23:47

    Dělala jsem tyto kuličky a do hmoty jsem obalovala "ožralé višně" - tedy višně, ze kterých se dělala višňovka a byly naložené v alkoholu. Bylo to moc dobré a mizely kosmickou rychlostí :-). Simča

  • Jana Han
    Jana Han |

    14. 12. 2005 17:12

    Perlovy cukr vypada jako male perlicky /kulicky/v prumeru asi 1mm. Je krasne bily, je to cisty cukr a hlavne se lehce nerozpousti jako krystal. Pouzivaji ho Svedove na sypani sladkeho peciva pred pecenim. Krasne vypada i na obycejnych plackach z listoveho testa. U nas se da koupit v Ikei.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    14. 12. 2005 00:40

    Mám dotaz: Co je to perlový cukr? Tím se myslí písek nebo je to něco speciálního? Díky za odpověd.