Autor:

Rumové hruštičky s karamelem

40 minut PT0H40M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Hrušky 6 ks
Listové těsto 1 balíček
Vejce 1 ks
Olej 2 lžíce
Hnědý rum  
Cukr krupice 75 g
Smetana ke šlehání
vlažná
60 ml
Rumové hruštičky s karamelem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z ovoce

Listové těsto rozválíme, rádýlkem nařežeme pruhy. Hrušky omyjeme a škrabkou na brambory vykrojíme jádřinec. Do vniklých děr nalijeme rum a uzavřeme kousky těsta. Pruhy z těsta ovineme kolem hrušek a nahoře přimáčkneme. Obalené hrušky potřeme směsí oleje a vejce. Dáme péct do mírně teplé trouby.
Upečené, ještě horké polijeme rumem.
Cukr rozpustíme v hrnci na karamel a vlijeme smetanu. Touto polevou přelijeme hruštičky a podáváme. Můžeme dozdobit i šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Horká čokoláda s domácími müsli tyčinkami Horské svačiny Články z

Komentáře k receptu: Rumové hruštičky s karamelem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web