Rumové hruštičky s karamelem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks hrušky
    • 1
      balíček listové těsto
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce olej
    • hnědý rum
    • 75
      g cukr krupice
    • 60
      ml smetana ke šlehání vlažná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme, rádýlkem nařežeme pruhy. Hrušky omyjeme a škrabkou na brambory vykrojíme jádřinec. Do vniklých děr nalijeme rum a uzavřeme kousky těsta. Pruhy z těsta ovineme kolem hrušek a nahoře přimáčkneme. Obalené hrušky potřeme směsí oleje a vejce. Dáme péct do mírně teplé trouby.
2
Upečené, ještě horké polijeme rumem.
3
Cukr rozpustíme v hrnci na karamel a vlijeme smetanu. Touto polevou přelijeme hruštičky a podáváme. Můžeme dozdobit i šlehačkou.
Zařazení: Pokrmy Z ovoce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.