Utopenci z vajec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařená vejce natvrdo
    • čerstvá zelenina : papriky, feferonky, cibule, rajčata...
    • čerstvé žampiony
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list
    • voda
    • ocet
    • sůl
    • cukr krupice
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Nálev: na jeden díl octa, dáme dva a půl dílu vody, trošku soli, oleje a cukr dle chuti. Vše necháme svařit a poté vychladit.
3
Do čisté sklenice skládáme střídavě oloupaná vejce a dle chuti pokrájenou zeleninu a žampiony (nejsou nutné). Do sklenice přidáme pár kuliček nového koření a pepře, bobkový list. Vše zalijeme octovým nálevem a dáme do chladna uležet alespoň na pět dnů.
4
*Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme prokládat i kolečky špekáčků nebo jiné uzeniny.
5
*Podáváme s čerstvým pečivem nebo jako chuťovku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.