Utopenci speciál

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 15
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg špekáček
    • 4
      ks cibule
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 4
      lžíce ocet
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 8
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky oloupeme a jak kdo chce nakrájíme, nebo podélně rozřízneme.
2
<BR>Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou, povaříme a přidáme 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, papriku. Vydrží až měsíc v lednici, ale spíš jen do druhého dne :-)
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Antonin
    Antonin |

    8. 9. 2015 17:33

    Udělal jsem ,snědl jsem ,udělal jsem znova a do podélného řezu jsem dal cibuli a drobet feferonek.Jsou dobré a pikantní.Díky za recept. :-P :-|

  • Honza
    Honza |

    16. 3. 2015 15:59

    Tak jsem je dělal doma a musím říct, že paráda! Moc děkuji za zveřejnění, celá rodina si pochutnala a už se vrháme na další várku!

  • azkret
    azkret |

    12. 2. 2015 19:13

    přidávám ještě koření a prokládám kysaným zelím....tři dny necham uležet a to je bomba :-)

  • azkret
    azkret |

    12. 2. 2015 19:11

    přidávám ještě koření a špekáčky prokládam ve sklenici kysaným zelím.

  • děda richi
    děda richi |

    26. 9. 2014 14:36

    Skutečně suprový recept - doporučuji kečup zamíchat až po provaření ostatních ingrediencí ;-)

  • Josef Sviták
    Josef Sviták |

    8. 4. 2014 18:42

    Protože jsem neměl ocet, dal jsem 12 lžic nálevu z okurek. Jemné a výborné.

  • juhy
    juhy |

    3. 2. 2014 20:43

    Uděláno, ochutnáno! Jsou výborný, a to je u mně co říct, páč jsem utopence k smrti nesnášela, prubla jsem to a NELITUJI. Vřele doporučuji a autorovi patří velké DÍK 8-)

  • Dagmar Bartolotti
    Dagmar Bartolotti |

    20. 12. 2013 14:34

    Velmi dobrý recept. Dělala jsem již hodněkrát. Teď zachutnaly mé snaše. Za chvílí jdu připravit další.

  • Dada
    Dada |

    26. 10. 2012 17:50

    Jsou vynikající ;-) Děláme je už po několikáte.....Zkuste je taky :-) Díky za recept :-)

  • veruuk
    veruuk |

    7. 3. 2012 21:38

    Jsou dobroučký! Zaslouží fotečku.. a je tam! ;-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    14. 2. 2012 07:22

    Výborné, opravdu báječný recept. Doma to máme spravedlivě rozděleno - manžel cibulku a já buřtíček! -) :D

  • Jirka Gorac
    Jirka Gorac |

    22. 4. 2007 09:06

    jdu na ně,sem zvědav,jak je dlouho utajím před manželkou,pak dam vědět,jak se olizovala,já je ještě neměl

  • Marsí
    Marsí |

    2. 1. 2007 14:26

    Chci poděkovat za recept a dávám za jedna. Jsou výborné, dělala jsem je z polského točeného nakrájeného na kolečka, dala jsem míň octu a i když jsem měla pouhé dva dny na uležení, utopenci byli skvělí a všem na Silvestra i po chutnali.

  • Iveta Adámková
    Iveta Adámková |

    16. 12. 2006 18:33

    Jsou vynikající chutnají celé rodině ,dělám je potají ať se stihnou trošičku uležet !!!

  • Věra Košunová
    Věra Košunová |

    10. 2. 2006 20:08

    Opravdu výborné! U nás se do lednice ani nedostanou:-))

  • ondra
    ondra |

    15. 1. 2005 13:13

    tak právě to vyrábim,sem zvědav.....večer se budu muset hodně ožrat,abych na ně aspoň tejden zapomněl....

  • Bety
    Bety |

    5. 11. 2004 11:24

    Gratuluji pane Žižka, tihle utopenci jsou opravdu "ňamička"!