Řízky ve smetanové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vepřové maso (Po 80 g)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 75
      ml bílé víno
    • 200
      ml smetana
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i cibuli pokrájíme najemno, nasypeme do pánve a za stálého míchání opékáme, ke konci přidáme lžičku mleté papriky. Pak zředíme bílým vínem, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, povaříme asi 3 minuty. Omáčkou řízky přeléváme.
2
**Příloha:** rýže.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ilona
    Ilona |

    25. 1. 2016 11:46

    Řízečky jsem dělala z kotlety a podávala taky s bramborovou kaší. Vynikající!

  • Kardanka
    Kardanka |

    21. 7. 2011 20:23

    byla to moc dobrá a rychlá véča, dík :-P