Karamelový koláč

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
75 minut
10
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g hladká mouka + na poprášení
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks žloutek ze středně velkých vajec
    • 1
      ks vejce středně velké
    • 130
      g máslo
    • 50
      g bílá čokoláda
    • 100
      g smetana ke šlehání
    • 50
      g čokoláda hořkomléčná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu.
2
Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr upražte na světlý karamel a svařte asi 5 minut se smetanou. Vmíchejte bílou čokoládu a zbylé máslo, krátce svařte a nechte vychladnout.
3
Těstem vyložte formu, několikrát propíchejte vidličkou, dno vyložte pečicím papírem, zatižte suchými fazolemi nebo keramickými korálky a 15 minut předpékejte v troubě předehřáté na 180 °C.
4
Sejměte papír se zátěží, do krému vmíchejte vejce a zbylé žloutky, vlijte do korpusu, vložte do trouby a pečte ještě 25 až 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
5
Ozdobte rozpuštěnou tmavou čokoládou.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.