Sváteční řezy

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Třené těsto
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks hera
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      sklenice meruňkový kompot
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • cukr
    • 2
      ks šlehačka
    • 2
      balení sušenky be-be
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • mléko
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Upečeme piškotový základ dáme vychladnout. Meruňky scedíme, necháme okapat. Šťávu z meruněk dolejeme do 1 l vodou, osladíme, zamícháme oba pudinky a uvaříme. Okapané meruňky klademe na upečený základ, zalejeme ještě teplým pudinkem a dáme vychladnout. Ušlehané šlehačky (bez cukru) natřeme na pudink a poklademe BeBe sušenkami těsně vedle sebe.
2
Nakonec je potřeme polevou a dáme do druhého dne rozležet.Sušenky krásně změknou a celkový dojem z tohoto výborného moučníku je opravdu pozoruhodný - prolíná se více chutí - sladká buchta s nakyslými meruňkami, mírně sladkým pudinkem, lahodnou šlehačkou, sladkými sušenkami a návinnou polevou. Zkuste a poznáte !!
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Viola Hradsky
    Viola Hradsky |

    26. 4. 2009 12:35

    Výborné!Upekla jsem je na víkend,jen tentokrát místo šlehačky použita zakysaná smetana a meruňky došly,nahradila jsem je broskvemi.Opět zmizely během jednoho dne. 1*

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    25. 4. 2009 18:25

    Řezy jsou vynikající! Už se těším, až budu chválená. Měla jsem jen problém s tím, jaké množství polevy připravit a hlavně v jakém poměru. Jelikož jsem byla tak šikovná, že komentář k polevě jsem zaregistrovala až když byly řezy hotové. Ale docela jsem to trefila. Díky za výborný recept. Ivana

  • Jana Janáčova
    Jana Janáčova |

    3. 7. 2008 12:11

    Poprvé jsem tento recept dělala letos na velikonoce a měl velký úspěch. Teď ho budu děla asi po čtvrté a moc děkuji za recept je výborný

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    26. 2. 2007 16:31

    Také jsem pekla o víkendu a také na oslavu narozenin :-)) Byla jsem pochválena a posílám 1.

  • Eva O.
    Eva O. |

    26. 2. 2007 07:14

    O víkendu jsem pekla tento moučník na oslavu narozenin. K meruňkám jsem dala i plechovku mandarinek a opravdu byl moc dobrý i na pohled vypadal moc pěkně. Moc jsem nevěřila té šlehačce, ale dohoromady je to opravdu dobré. Hlavně doporučuju udělat hodně té citronové polevy, dodala tomu perfektní příchuť. Dávám 1.

  • Soňa N
    Soňa N |

    25. 8. 2006 16:30

    Opět jsem pekla tyto řezy jsou vynikající.Jen nedělám třené těsto,ale piškot ze 4vajec,20dkg cukru,20dkg mouky,4lžic vody,6lžic oleje.Na to meruňky,želé z pudinku,šlehačku,sušenky a polevu.Mňam.Je to božský moučník.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 4. 2005 07:11

    To těsto je opravdu tuhé, zkoušela jsem jednou dát trochu prášku do pečiva, ale - jednak to nepomohlo a jednak to nebylo tak dobré. Taky jsem zkoušela dělat klasické piškotové těsto, ale zase se ty meruňky moc rozmočily do něj a nebylo to ono. Takže je to takhle nejlepší, ikdyž v porovnání s tím, co je nahoře na té "buchtě", je ta buchta trochu tužší. Možná by bylo dobré udělat těsto z menší dávky - tak 3/4, aby bylo nižší.:))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 4. 2005 07:06

    Poleva se připravuje tak, že se vymačka šťáva z jednoho citronu, přidá se cukr moučka dle potřeby, trochu mléka a pár kapek rozpuštěného másla - musí se umíchat a podle toho, jak je hustá, přidat buď cukr, nebo mléko. Potom ji natřeme štětečkem na sušenky, do druhého dne se to rozleží.

  • Soňa Nejedlá
    Soňa Nejedlá |

    10. 4. 2005 10:36

    Řezy jsou moc dobré,jenom to třené těsto mě vyšlo nějaké tuhé,nepřijde tam prášek do pečiva?

  • Iveta Kondéová
    Iveta Kondéová |

    8. 4. 2005 07:09

    Ako sa prosím vás pripravuje poleva?

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    6. 4. 2005 20:16

    Tento recept znám, je vynikající. Místo Bebe sušenek dávám piškoty, které kolmo kladu těsně vedle sebe.Dobré je i místo pudinku dát krém (jakýkoliv oblíbený). Recept je moc fajn, na řezu vypadá skvěle, jako zákusek.