Šlehačkový koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0.5
      l smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce skořice
    • 5
      ks vejce
    • 250
      g hladká mouka
    • mandle - loupané A pokrájené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme 1/2 l smetany, přidáme 2 lžíce cukru, lžíci skořice, 5 vajec a 250 g hladké mouky. Těsto vlijeme do vymazané, velké dortové formy (nebo menší pekáček) a povrch vydatně posypeme oloupanými a pokrájenými mandlemi. Koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova (cca 25-30 min./160 °C). A ještě horký pořádně pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    29. 5. 2006 15:30

    Moc mě tento koláč neokouzlil, vyšel mi hodně nizoučký.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    26. 5. 2006 00:16

    vejce jsem přidávala jen tak,ale myslím,že by se mohly klidně utřít s cukrem.Příště to vyzkouším a napíšu jak to dopadlo....

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    25. 5. 2006 16:21

    Ještě mi není jasné co stěmi vejci.Ty se utřou nebo se tam zamíchají jen tak?

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    25. 5. 2006 13:01

    To je pravda...12% smetanu používám jen na vaření, do omáček atd... a šlehat se opravdu nedá,protože je málo tučná.Takže pro upřesnění,prosím Kuchařku on-line o opravu nebo doplnění ,že se jedná o smetanu ,či šlehačku určenou ke šlehání s obsahem tuku min.31% . Děkuji :-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 5. 2006 12:56

    Ano, Jaroslava má pravdu. Proto je lépe psát název přesně. Je možné, že v každém regionu mají různé názvy, už to dávno není, jak za totality, kdy bylo po celé republice všechno na jedno brdo!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 5. 2006 12:53

    Pro Janu Povolnou: Jana z VM měla asi na mysli tekutinu s názvem smetana, ta má jen 12% tuku a ušlehat se fakt nedá.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    25. 5. 2006 12:21

    tento recept jsem opisovala z jednoho starého sešitu,ale není to totéž? Já kupuji a šlehačku šlehám z výrobku, na kterém je napsáno Smetana ke šlehání a má 31% tuku.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 5. 2006 11:12

    Takže 1/2l šlehačky, ne sladké smetany, když se má ušlehat. Sladká smetana se ušlehat nedá.