Zapečený lilek po italsku - bez tuku

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
45 minut
2
porce
neuvedeno
autor: south.lady

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks nakládaná loupaná rajčata
    • 300
      g kuřecí prsa
    • 1
      snítka bazalka cca 10 lístků
    • 2
      lžíce kečup - sladký
    • 2
      plátek plátkový sýr pod 30 % tuku
    • 40
      g balkánský sýr od oka a podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek rozkrojíme na půky a vydlabeme, posypeme solí a necháme "vypotit". Po chvíli kousky lilku propláchneme vodou (aby se zbavily soli) a nakrájíme na kostičky.
2
Mezitím si dáme pokrájené kuřecí prsa na nudličky do parního hrnce a vaříme 20 minut (lze upravit i jiným způsobem). Rajčata z plechovky ohřejeme na pánvi, přidáme nakrájenou čerstvou bazalku, ochutíme kečupem a přidáme nakrájený vydlabaný lilek. Nakonec vložíme kuřecí maso a ochutíme (pokud je potřeba). Vydlabané půlky lilku vyložíme nakrájeným (popř. nastrouhaným) balkánským sýrem a vložíme do něj vrchovatě připravenou směs.
3
Pečící nádobu vylijeme cca 1 cm vodou a vložíme plněné půlky lilku, pečeme 20 minut na 200C - před koncem poklademe na lilek plátek nízkotučného plátkového sýra a necháme cca 5- 8 minut ještě dopéct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • maty
    maty |

    31. 5. 2013 09:21

    Vypocovaci cast bych nevynechaval. Je to celkem dulezite, aby pak lilek nebyl "gumovy". Pokud Vam prisel recept presoleny, vynechal bych spis balkansky syr, jelikoz ten sam o sobe je slany az dost (popr. ho dal do receptu minimum). Osobne delam zapecene lilky bez balkanskeho syra (vzdy je vsak nechavam vypotit) a nikdy mi neprisli presolene. At se dari, nejen v kuchyni :)

  • rala
    rala |

    5. 5. 2013 20:01

    Jídlo jsem dělal podle návodu a přišlo mi přesolené (i když jsem kromě "vypocení" lilku vůbec nesolil). Příště zkusím bez té vypocovací části.

  • ILONA
    ILONA |

    15. 8. 2012 15:29

    A proč přidávat kečup? Vždyť to jsou shnilá rajčata :-(