Autor:

Polévka z kapra

Střední
Ingredience
Kapr
Hlava (bez skřelí)
 
Rybí vnitřnosti
(Mlíčí nebo jikry - nejlépe oboje)
 
Pepř celý
Kuličky
3 ks
Nové koření
Kuličky
3 ks
Cibule
Kousek
 
Masox 1 kostka
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Máslo  
Zasmážka
Trochu
 
Rohlík  
Rostlinný olej  
Majoránka  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme.

Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
S dárky do zásuvky zabodujete! Inspirujte se skvělými tipy. [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Polévka z kapra

Komentáře

  1. frak   31.12.2014 | 8:13 | reagovat |

    Taky mně v tomhle receptu vůbec nesedí ten Masox. To už potom není rybí polévka, ale jenom jakési ochucená voda, která si na rybí polévku jen hraje. nastrouhaný muškátový oříšek nebo květ, majoránka, petrželka, případně zahustit troškou jíšky dosolit a dopepřit podle chuti a je výborná.

  2. Pavel   24.12.2014 | 13:35 | reagovat |

    Masox do rybí polévky.. Hmm co tam přidat ještě sojovou omáčku? Masox apod. používají jen trubky co neumí ochucovat jídla :-D

  3. krabat77   20.12.2013 | 10:34 | reagovat |

    Masox do rybí polévky? Si děláte srandu. Tohle rozhodně není recept na chlubení.

  4. Roman   14.12.2006 | 9:34 | reagovat |

    Na Vánoce 2005 jsem ji vařil,přidal jsem ještě trochu muškátového květu.Po uvaření jsem byl zklamaný že není taková jak jsem myslel.Ale druhý den na Štedrý večer byla skvělá.Přítelkyně na ni vzpomínala celý rok.Letos ji budu vařit opět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web