Šlehačkový beránek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      sklenice moučkový cukr
    • 1
      ks šlehačka
    • 4
      ks vejce
    • vanilkový cukr
    • prášek do pečiva
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, zalijeme šlehačkou, dobře promíháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pokud nemáme beránka, tak nalijeme do kulaté formy a můžeme posypat plátky mandlí a máme mazanec.
2
Ještě bych dodala, že vloni jsme pořádali velikonoční besídku, kam přineslo asi 20 žen své výrobky, a tento získal nejvíce ohlasů.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Krista
    Krista |

    6. 4. 2016 19:48

    Prostě mňam! Bezkonkurenčně nejlepší beránek co jsem kdy jedla!

  • Hanka PAT
    Hanka PAT |

    5. 4. 2015 17:02

    Moc chutny, neni suchy. Delala jsem jen maleho, takze zbylo i na muffiny. pekla jsem na 170 st.

  • Olik
    Olik |

    5. 4. 2015 09:32

    Skvělý recept, pekla jsem trochu déle - asi 55 min. a povedl se. DĚKUJI! :-)

  • aq123
    aq123 |

    4. 4. 2015 14:59

    krásně se vyklopil

  • aq123
    aq123 |

    4. 4. 2015 14:58

    krásně se vyklopil

  • Kristyna
    Kristyna |

    1. 4. 2015 16:54

    prosim na kolik stupnu v elek.troube to ma byt??jdu ho delat ted a potrebuji rychlou radu..dekuji :-)

  • Kristyna
    Kristyna |

    1. 4. 2015 16:53

    prosim na kolik stupnu v elek.troube to ma byt??jdu ho delat ted a potrebuji rychlou radu..dekuji :-)

  • Hanka
    Hanka |

    25. 4. 2014 10:06

    Super recept,příští rok ho udělám zase,diky za recept,všem moc chutnat a dobře se vyklopil,mňam

  • x-brian
    x-brian |

    29. 3. 2013 20:52

    :-( no neni to nic moc

  • jj
    jj |

    29. 3. 2013 18:00

    :-P :-D <:-)

  • FeLady
    FeLady |

    29. 3. 2013 13:42

    Tento beránek je z nejhezčí formy, moc se mi líbí. Ale nepekla jsem.

  • Jeszterka
    Jeszterka |

    8. 4. 2012 19:54

    Tady někdo ani neví co je to mazanec :-P :-P Mazanec je KYNUTÉ těsto !!! :-D

  • Anna
    Anna |

    8. 4. 2012 13:14

    Díky za dobrý recept,beránek je velmi výborný a chutný,také jde dobře vyklopit s formy.Takové recepty mám ráda,kde nemusím vážit suroviny.

  • Tina
    Tina |

    8. 4. 2012 09:42

    Tak beránek byl SUPER, akorát jsem měla dvojtou forma a odhadovala jsem dobu pečení cca 50 min :-)

  • Simona Kališová
    Simona Kališová |

    8. 4. 2009 10:43

    Mám starou keramickou formu - problém s vyklápením nebyl, prestoze jsem vyklapela beranka jiz studeného. Ale testo nas nikoho neuchvatilo. Take jsem pridala kousky nasekane cokolady. Vickrat bych jej nepekla.

  • Jana Švehlová
    Jana Švehlová |

    27. 3. 2008 20:34

    Děkuji za recept. Beránek byl výborný, přidala jsem do něj ještě kousky čokolády :) a taky trošku másla . Vyklápěla jsem ještě teplé a byl krásně buclaťoučký :).

  • lambáda
    lambáda |

    16. 4. 2006 07:57

    Díky za recept,pekla jsem beránka poprvé a byl jednoduchý,rychlí a hlavně výborný!!!Pekla jsem v kamené beránčí formě,ale pozor po upečení byl hodně křechký.Na konec jsem ho ozdobyla čokoládou a nemel chybu.

  • D K
    D K |

    4. 4. 2006 12:51

    Jak už jsem napsala, pekla jsem ve skleněné formě, kdy po upečení se těsto krásně oddělilo od okraje formy. Nechala jsem chvíli vychladnout , pak vyklopila a nerozpadl se. Tak snad by to tak mělo jít i z formy na beránka.

  • D K
    D K |

    4. 4. 2006 12:15

    Beránka taky nemám, tak jsem to pekla v kulaté skleněné formě o průměru 25 cm.

  • Jitka
    Jitka |

    4. 4. 2006 11:55

    Nemám formu beránka, na jak velkou dortovou formu je toto množství těsta? Dík.

  • Marsí
    Marsí |

    4. 4. 2006 11:14

    Určitě to bude moc dobré...mám podobný recept na šlehačkovou bábovku, která se musí vyklopit ještě za tepla...mám proto dotaz: kdy vyklepnout beránka z formy?...po vystydnutí nebo když je ještě teplý, nerada bych, aby se mi rozpadl