Autor:

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Snadné
Ingredience
Tuňák - ve vlastní šťávě
nebo v oleji
1 plechovka
Mascarpone 200 g
Majonéza
nebo krémová zakysaná smetana, cca
100 g
Jarní cibulka
cca
3 ks
Sušená rajčata
olivy nebo kapary na dozdobení
 
Citronová šťáva
dle chuti, není nutná
 
Sůl  
Pepř mletý
bílý dle chuti
 

Postup přípravy:

V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka, bílou jemně nasekanou část z cibulek, osolíme a opepříme, dle chuti můžeme přidat i trochu čerstvé citronové šťávy. Vše dobře promícháme a necháme v chladnu proležet, pak pomazánku namažeme na čerstvý chléb nebo pečivo a dozdobíme zelenou natí z cibulky, pokrájeným sušeným rajčetem, bylinkami, olivami, kouskem citronu...

Jestliže máme rádi pikantní pomazánky, můžeme použít i konzervu tuňáka chilli pepper (v olivovém oleji s chilli papričkou).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Tuňáková pomazánka s mascarpone

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web