Tuňáková pomazánka s mascarpone

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji
    • 200
      g mascarpone
    • 100
      g majonéza nebo krémová zakysaná smetana, cca
    • 3
      ks jarní cibulka cca
    • sušená rajčata olivy nebo kapary na dozdobení
    • citronová šťáva dle chuti, není nutná
    • sůl
    • pepř mletý bílý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozmícháme mascarpone s majolkou (nebo zakysanou smetanou), přidáme okapaného tuňáka, bílou jemně nasekanou část z cibulek, osolíme a opepříme, dle chuti můžeme přidat i trochu čerstvé citronové šťávy. Vše dobře promícháme a necháme v chladnu proležet, pak pomazánku namažeme na čerstvý chléb nebo pečivo a dozdobíme zelenou natí z cibulky, pokrájeným sušeným rajčetem, bylinkami, olivami, kouskem citronu...
2
Jestliže máme rádi pikantní pomazánky, můžeme použít i konzervu tuňáka chilli pepper (v olivovém oleji s chilli papričkou).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.