Bábovka s tvarohovou náplní

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 30
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: AlenaKubisova

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek olej
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • rozinky
    • mléko
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem, mléko a nakonec sníh z bílků. Na náplň si vyšleháme tvaroh s mlékem a cukrem a zamícháme rozinky.
2
Bábovkovou formu vymastíme a vysypeme. Na její dno nalijeme polovinu těsta, na to dáme tvarohovou náplň a zalijeme ji druhou polovinou těsta, kterou můžeme obarvit kakaem.
3
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    3. 3. 2016 17:05

    Nevím, kdo recepty píše. Ale bylo by vhodné u takto nestandardního receptu (hrnek mléka, tvaroh) uvést teplotu a délku pečení, abychom nezkoušeli metodou pokus omyl :)! To co stačí normální bábovce (35-40 min), jsem zde po 50 min po vyklepnutí zírala - na vrchu byl polosyrový tvaroh a zpět do formy už náplň samozřejmě nešla vrátit, takže bábovka, ač nadýchaná a chutově výborná, skončila v koši :(. Škoda.. stačilo nechat v troubě o 10-15min déle..

  • vany
    vany |

    1. 4. 2015 20:50

    Tento recept je naprosto hrozny.. Vůbec se to nepovedlo.. Bylo by to jinak moc dobre..každý ma jiný názor ale já mám ten ze jsou i lepší recepty ;) :-)

  • Sherise
    Sherise |

    15. 10. 2014 08:57

    Včera večer jsem pekla a už teď ráno máme jen půl bábovky! :-)) Dělala jsem přesně podle receptu, je výborná, vláčná a krásně ve formě nabyde (takovou vysokou bábovku už jsem dlouho neměla)! Přidávám do oblíbených a hodnotím 1* ;-)

  • Balusenka
    Balusenka |

    4. 5. 2014 14:30

    :-) Dnes jsem zkoušela, povedla se, nerozpadla, super :-D jen jsem také použia tvarohy dva a s mlékem rozmíchala tak, že konzistence nebyla ani tekoucí ale ani jak ´´kyt´´. Z bábovky nevytekl. chválím, bezva recept 8-)

  • veronika
    veronika |

    19. 4. 2014 15:23

    mnam :-D

  • Pavlína
    Pavlína |

    10. 4. 2014 11:52

    Do bábovky jsem dala 2 vaničky tvarohu zamíchané s mlékem a vanilkovým pudinkem. Nechala jsem ji vychladnout a pak krájela, vynikající!!!

  • Renata
    Renata |

    26. 2. 2014 13:06

    Jak vám máme věřit že je výborná, když 4 je vaše hodnocení :( .

  • Kubias
    Kubias |

    26. 2. 2014 09:53

    Mohu jen doporučit je výborná,moc jsme si z dětma pochutnaly.

  • Dana
    Dana |

    6. 5. 2013 10:45

    Výborná, budu péct častěji. Přítel večer ochutnával tak často, že do rána byla půlka pryč:) Jen nevím, kde dělám chybu s tvarohem - nespojí se mi s těstem tak jako na fotkách.

  • SKSandy
    SKSandy |

    15. 4. 2013 03:15

    Jak jste mohly mít tekutý tvaroh? :-\ Nedaly jste tvaroh z vaničky? Já dala ten tužší a nemusela jsem dělat nic navíc a vůbec nebyl tekutý, spíš naopak 8-) Přidávám taky fotku. Jinak nebyla špatná, ale přeci jen mám raději šlehačkové bábovky :-P

  • Gabule80
    Gabule80 |

    14. 3. 2013 14:06

    Já jsem si to ještě trochu přizpůsobila právě aby nebyl tvaroh tekutý. Do tvarohu zašlehávám ještě krom cukru, jedno vajíčko a vanilkový pudinkový prášek. Je to také moc dobré a bábovka nestratí na vláčnosti.

  • Marcela
    Marcela |

    11. 12. 2012 13:09

    Peču v silikonové formě a tvaroh byl z vaničky.Když jsem nedočkavě bábovku vyklepla dříve, tvaroh vytekl. Pokud se ale nechá dostatečně vychladnout, drží to pěkně :). Dala jsem na něj ještě jahody. Bábovka je výborná :). Doporučuji.

  • Lenka
    Lenka |

    13. 8. 2012 19:07

    vypadala krasne, ovsem pri vyklepnuti praskla a vsechen tvaroh vytekl. jak pect, aby nebyl tvaroh tekuty???

  • Janiček
    Janiček |

    11. 8. 2012 18:33

    A už se peče....... O:-) Do tvarohu jsem nasekala hořkou čokoládu - bez rozinek.

  • pecka55
    pecka55 |

    8. 10. 2011 10:34

    Všem moc chutnala, už ji budu dělat potřetí!!!

  • lomaci
    lomaci |

    23. 6. 2011 19:45

    Když na ten tvaroh dáš kompotované ovoce,tak to bude ještě chutnější zkos :-) ;-)

  • Vanusak
    Vanusak |

    13. 3. 2011 19:46

    Dělala jsem už po několikáté a nikdy nevytekla ani nepraskla ;o)

  • Ejný
    Ejný |

    5. 2. 2011 20:03

    Je výborná..:) akorát ta první vrstva (žlutá) se asi nedopekla..nevím,nebo jestli to tak má bejt...:) každopádně hodnoceno za 1..chuť je opravdu výtečná! :)

  • Ejný
    Ejný |

    5. 2. 2011 18:37

    Tak akorát se peče v troubě..tak uvidíme..:) těsto nedělalo žádný problém :D

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 10. 2010 18:38

    1*

  • HANKA VINTEROVÁ
    HANKA VINTEROVÁ |

    22. 3. 2010 12:04

    Děkuji za dobrý recept.Měla jsem tvaroh kostku (ne vaničku),dala jsem málo mléka .Je dobrá a hezká.Dávám 1.

  • Martina Zavadilová
    Martina Zavadilová |

    10. 6. 2009 19:59

    Bábovka je opravdu výborná, ale musím uznat že mě se taky rozpadla, je to škoda, jinak je moc dobrá.Nevím jak na to aby zůstala pohromadě, tvaroh jsem měla taky docela tužší.

  • Iva Maturová
    Iva Maturová |

    12. 4. 2009 16:49

    Vzala jsem to jako výzvu, jestli i mně prakne... ;o) A jdu se pochlubit, že mně se teda povedla dnes skvěle! Pekla jsem ji pěkně pomalu skoro hodinu, tak na 160 st. v elektrické troubě. Tvarohová náplň drží hezky uprostřed, udělala jsem ji tužší, nandavala na 1. vrstvu lžící. Do 2. vrstvy jsem zamíchala místo kakaa skořicový cukr a je to opravdu mňamka! Díky, recept mám v oblíbených a dávám 1.

  • Kateřina
    Kateřina |

    16. 3. 2008 11:00

    Tak jsem ji také zkusila- pekla jsem v dortové formě- bohužel se taky rozpadla :-(

  • Hajka
    Hajka |

    27. 6. 2007 16:16

    Právě jsem ji upekla v domácí pekárně a je skvělá!!! Tvaroh je pěkně uprostřed....je vážně vynikající.

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    21. 10. 2006 15:43

    Dnes jsem upekla, bábovka praskla, což by ani nevadilo, ale navíc se mi při vyklápění roztrhla. Chuťově nic moc, v těstě je "duch svatý".

  • MirisBarwak
    MirisBarwak |

    11. 10. 2006 15:36

    Tak to jdem zkusit upíct...ale trochu special. Ganjabábowka :o)) zašlem foto jak se povedla...

  • Leona
    Leona |

    8. 9. 2006 12:06

    Tak jsem ji zkusila. Peču často a myslím, že dobře. Tak jsem ji chtěla zkusit, jestli mi také praskne a opravdu praskla. Chuťově docela ujde, ale myslím, že sem ji dělala naposledy - je určitě mnoho lepších, které neprasknou.

  • ELA
    ELA |

    13. 7. 2006 09:55

    pro nespokojené kuchaře a kuchařinky - lehká rada - recept upravte na plech! výborné a vyzkoušené, s kakaem i bez! (peče se ovšem kratší dobu)

  • KLM
    KLM |

    13. 7. 2006 09:45

    bábovka se povedla a byla vynikající - snědla jsem ji skoro celou - úpně sama :-)

  • jitka s.
    jitka s. |

    21. 5. 2006 18:44

    Bábovka se pří vyklápění díky tvarohové náplni rozpadla na dvě poloviny a tvaroh se pro jistotu osamostatnil úplně :)), radím ..tenhle recept nezkoušet, já sem nedbala komentářů a teď se dívám na něco vzdáleně podobné bábovce :o

  • Johana
    Johana |

    19. 5. 2006 13:13

    Bábovka mi praskla a tvaroh vytekl,dá se tomu nějak zabránit??Jinak byla mňam.

  • KV.
    KV. |

    5. 4. 2006 18:47

    PRO PAJU...DELALA JSEM JI Z HLADKE MOUKY.NEPOVEDLA SE. TESTO SRAZENE, TVAROH ROZTEKLY, ALE CHUTOVE DOBRE, ZVLASTE DRUHY DEN.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2006 09:41

    Nepovedla se mi. Bylo to asi tím tvarohem,jinak chuťově byla dobrá,ale nevzhledná:0(

  • Martina S.
    Martina S. |

    16. 3. 2006 16:16

    Je výborná. Do tvarohu jsem přidala asi čtvrt sáčku vanilkového pudinkového prášku. Mile mě překvapilo, že druhý den je také velice chutná, což u tvarohových řezů a buchet nebývá zvykem.

  • Kristina
    Kristina |

    14. 3. 2006 09:22

    Tak teď tu bábovku peču po druhé, tak doufám, že se mi povede. Poprvé její vzhled vypadal dost tragicky, ale byla chuťově vynikající! Všem milovníkům sladkého jídla doporučuju!

  • Pája
    Pája |

    11. 3. 2006 20:42

    a co delat kdyz mam jen hladkou mouku, pujde to taky? bohuzel jsem te prechodne jinde...a je tu jen hladka mouka:-(

  • Věra
    Věra |

    17. 2. 2006 09:45

    Vyzkušlela jsem a tvaroh rozředila a vyšlehala se zbytkem rumu z rozinek.... moc dobré bábovka je voňavá a vláčná. Díky za prima recept.

  • kocurek
    kocurek |

    8. 2. 2006 10:19

    Jasně,že se to dá udělat bez toho tvarohu. To je původní recept na bábovku, který se mi však zdál trošku fádní, tak jsem ho vylepšila. Sice se tam ten tvaroh ze začátku moc nedrží, ale jakmile se uleží tak už drží a chuťově je taky lepší, vláčnější. S tou hustotou toho tvarohu- já použila tvaroh v kostce a rozšlehala ho s mlékem na takovou hustotu, asi jako bylo to těsto. Myslím, že by nebylo špatné dát do toho tvarohu i trochu vanilkového pudingu.

  • Jana Mrázová
    Jana Mrázová |

    8. 2. 2006 09:20

    Moc nám to chutnalo! Byla jsem pochválená! Myslím, že by to šlo v pohodě udělat i bez tvarohu.....kdyby ho někdo neměl zrovna po ruce:-)

  • Míša
    Míša |

    8. 2. 2006 08:08

    Tak jsem jí vyzkoušela,ale vůbec se mi nepovedla.Problém byl s tím tvarohem,nikdo tu neuvádí jaký má být konzistence.Prosím o odpovět díky.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    3. 2. 2006 16:41

    Mám vyzkoušené, je to vlastně "Litý koláč s tvarohem" do bábovky. Na řezu vypadá moc hezky.

  • Jana
    Jana |

    3. 2. 2006 15:00

    Tato babovka vypada velice lakave,urcite vyzkousim.Jen bych chtela vedet,jak ten tvaroh ma byt husty.Urcite pecenim trochu zhoustne.Dekuji.