Autor:

Kynutá skořicová bábovka

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 450 g
Citronová kůra
čerstvě nastrouhaná, dle chuti
 
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr 60 g
Sůl
- špetka
 
Droždí
necelá 1 kostka, cca
30 g
Mléko
vlažné
250 ml
Rozpuštěné máslo
vlažné
100 g
Dále
Olej
na vymazání formy, cca
2 lžíce
Cukr krupice
dle chuti, cca
160 g
Skořice - mletá
dle chuti, cca
1,5 lžíce
Mleté vlašské ořechy
- nemusí být, pokud nechceme
1/2 hrnek
Moučkový cukr
na posypání
 
Máslo
rozpuštěné, cca
20 g
Kynutá skořicová bábovka

Postup přípravy:

Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a uprostřed uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, přidáme moučkový cukr a přilijeme část vlahého mléka. Střed mouky s droždím promícháme na řidší kašičku a necháme vzejít kvásek. Poté přilijeme zbylé mléko, vlažné máslo a ze všeho vypracuje vláčné nelepivé těsto, které necháme pod utěrkou kynout cca 3/4 hodiny. Nakynulé těsto přendáme na slabě pomoučněný stůl a vyválíme ho do obdélníku, který potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem, skořicí a případně i ořechy dle chuti. Obdélník těsta pak pevně opatrně zavineme a okraje k sobě jemně přitiskneme. Pak závin přeneseme do bábovkové formy, kterou jsme řádně vytřely olejem nebo sádlem. Ve formě necháme těsto ještě cca 15 minut odpočívat, pak bábovku vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 25 minut dozlatova. Po vydání necháme krátce zchladnout, pak bábovku vyklopíme. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Podáváme s čajem, kakaem nebo bílou kávou klidně i jako sladký oběd či večeři.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rybí vývar s knedlíčky Štědrovečerní menu. Zkuste slavnostní večeři letos trochu jinak! Články z

Komentáře k receptu: Kynutá skořicová bábovka

Komentáře

  1. Vašek   05.11.2016 | 15:22 | reagovat | závadný

    Tuto bábovku jsem měl možnost ochutnat a tak mi chutnala, že jsem musel najít recept a povedlo se :) Právě ochutnány první kousky a všichni si chrochtají :) Za mě nejlepší bábovka :) Napadlo mě i při pečení přidat med, ale to zkusím v druhém kole :) :-P

  2. Lenka   22.07.2016 | 11:31 | reagovat | závadný

    Snědla se ještě než stačila uplně vychladnout. Prima recept :))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web