Autor:

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Sýr
- Gouda, uzený sýr, Eidam...)
300 g
Rohlík
- starší
2 ks
Mléko
cca 1 -
1,5 dl
Vejce 3 ks
Posekané bylinky
čerstvé, dle chuti
 
Sůl  
Pepř mletý  
Šunka
nebo tvrdý salám dle chuti, cca 50 -
100 g
Strouhanka
na obalení
 
Olej
na smažení
 
Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Postup přípravy:

Starší rohlíky nastrouháme nebo rozmixujeme, zalijeme troškou mléka a necháme nasát. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, bylinky, uzeninu dle chuti, ale tu můžeme samozřejmě i vynechat, pokud chceme mít pokrm bezmasý. Osolíme (pokud je sýr slaný, solit není nutné) a opepříme. Vše dobře promícháme a z umíchané sýrové hmoty tvoříme mokrou rukou placičky, které obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme dozlatova.

Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou společně se zeleninou, tatarkou či dipem.

Ze sýrové hmoty můžeme udělat i menší kuličky, které nám poslouží jako slaná chuťovka.

Jako obměnu můžeme dochutit například česnekem, paprikou...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
5 13 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Komentáře

  1. Leny   23.02.2017 | 19:43 | reagovat |

    Super :-*

  2. Jakub Klimša   29.11.2016 | 12:17 | reagovat |

    Jak mám uvařit ten starší rohlík?

    1. Jarča   11.02.2017 | 13:01 | reagovat |

      Smíchat s vejcem, sýrem a tak dalej jak je psané. Toš ti je těžké vařit, když nende aj čtení :-D

  3. Iva Turková   18.07.2016 | 21:22 | reagovat |

    Vynikající :-* Děkuji za recept.

  4. Lenka   22.02.2016 | 19:42 | reagovat |

    Ten rohlík se má nastrouhat jako na strouhánku? Na fotce to vypadá, že to jsou nějaké větší kousky.

    1. Eva   10.03.2016 | 15:01 | reagovat |

      Píše se nastrouhat nebo rozmixovat tak je rohlík asi prohnaný v robotu. Jde spíš podle mě o to aby nebyl celý , než jak je nacupovaný a já jsem rohlík dobře nastrouhala na velkých slzách struhadla a řízky byly výborný.

  5. Pavla Hrubá   14.03.2015 | 7:00 | reagovat |

    Tyhle placky znám a patří mezi naše oblíbené. :-* :-* :-* :-* :-* :-* Naučila mě je kamarádka ze školy.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web