Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g olomoucké tvarůžky (syrečky) - tyčinky
    • 250
      g mascarpone 200 -
    • 3
      ks jarní cibulka cca
    • medvědí česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olomoucké tvarůžky nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s mascarpone. Pak je na každém z nás, jakou příchuť pomazánky zvolí. Buď do pomazánky přidáme najemno nasekáme lístky medvědího česneku nebo bílé části naťových cibulek.
2
Pomazánku není nutné solit a pepřit, jen jí namažeme na čerstvé bílé nebo tmavé pečivo, které dozdobíme buď lístky medvědího česneku nebo nadrobno pokrájenou zelenou částí cibulek.
3
Podáváme se sklenicí vychlazeného piva nebo mléka.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bramburek
    bramburek |

    1. 11. 2016 18:10

    je skvělá a ani nesmrdi po tvarůžkách :-* :-*

  • mikca
    mikca |

    8. 7. 2016 13:29

    vyborna <3

  • Ivana
    Ivana |

    25. 1. 2016 19:55

    Skvělá pomazánka, jen jsem ještě přidala malý bílý jogurt, protože tentokrát bylo mascarpone nějak moc hutné.

  • Iva a Radek
    Iva a Radek |

    28. 3. 2015 17:53

    Neskutečná dobrota je tahle pomazánka.

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    13. 7. 2014 11:50

    Pomazánka včera sklidila největší úspěch a přitom byla ze všech nejmíň pracná a nejdřív hotová. Děkuji.