Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 52x
1-
4.52 52 Masarykovo cukroví z Krkonoš 5 1
Autor:

Masarykovo cukroví z Krkonoš

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Vlašské ořechy 180 g
Hladká mouka 300 g
Máslo 200 g
Cukr krupice 100 g
Žloutek 1 ks
Masarykovo cukroví z Krkonoš

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše „zhňácáme“ dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky, průměr tak 5 cm, zabalíme do fólie a dáme je do lednice ztuhnout, klidně je tam necháme do druhého dne, s těstem se pak lépe pracuje. Troubu rozpálíme na 150 °C, na plechy dáme papír na pečení. Válečky krájíme na tenká kolečka a pečeme, až zrůžoví. Horké obalujeme ve směsi moučkový + vanilkový cukr.

Jinak já jsem mlsná, tohle je jedno z nejlepších cukroví, co znám. Navíc nedá skoro žádnou práci. Lze ho jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu, je ale lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 52x)
Reklama
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Masarykovo cukroví z Krkonoš

Komentáře

  1. pippiva   30.12.2015 | 15:44 | reagovat | závadný

    Zamenila jsem hladkou mouku za semolino, mouku z trvrde psenice. Vysledek vyborny! <3

  2. Katka0501   22.11.2015 | 18:47 | reagovat | závadný

    Ttoto cukroví dělám každý rok, je výborné. Ale nemám ráda velké kusy cukroví, tak z těsta dělám kuličky.

  3. krehulka   16.12.2014 | 4:31 | reagovat | závadný

    určitě už jsem komentovala před lety - je to přímo mňamózní - velmi jednoduché a víc než dobré!
    kdo okusil nechce jinak :-))

  4. Marketa.A85   05.04.2014 | 0:58 | reagovat | závadný

    Toto cukroví jsem dělala poprvé letos o Vánocích, a určitě ho budu dělat letos zase, protože je výborné, a to jsme docela velcí mlsouni. Musela jsem ho před manželem, který jinak ořechy ve veškerém cukroví a pečivu nesnáší, schovávat, aby něco vůbec zbylo... Doporučuji péct těsně před Vánoci, protože čím čerstvější, tím voňavější a chutnější ;-) Skvělé a jednoduché :-)

  5. pippiva   27.12.2012 | 21:59 | reagovat | závadný

    Tento rock se mi povedlo zapomenout na žloutek a ono se nic nestalo... Vysledek byl snad ještě lepší a křehčí než se žloutkem. Takže příště jiz vynechávám žloutek záměrně . Super cukroví.

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web