Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 51x
1- 1 5
Autor:

Masarykovo cukroví z Krkonoš

120 minut
Snadné
Ingredience
Vlašské ořechy 180 g
Hladká mouka 300 g
Máslo 200 g
Cukr krupice 100 g
Žloutek 1 ks
Masarykovo cukroví z Krkonoš

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše „zhňácáme“ dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky, průměr tak 5 cm, zabalíme do fólie a dáme je do lednice ztuhnout, klidně je tam necháme do druhého dne, s těstem se pak lépe pracuje. Troubu rozpálíme na 150 °C, na plechy dáme papír na pečení. Válečky krájíme na tenká kolečka a pečeme, až zrůžoví. Horké obalujeme ve směsi moučkový + vanilkový cukr.

Jinak já jsem mlsná, tohle je jedno z nejlepších cukroví, co znám. Navíc nedá skoro žádnou práci. Lze ho jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu, je ale lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 51x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Masarykovo cukroví z Krkonoš

Komentáře

  1. Marketa.A85   05.04.2014 | 0:58 | reagovat | závadný

    Toto cukroví jsem dělala poprvé letos o Vánocích, a určitě ho budu dělat letos zase, protože je výborné, a to jsme docela velcí mlsouni. Musela jsem ho před manželem, který jinak ořechy ve veškerém cukroví a pečivu nesnáší, schovávat, aby něco vůbec zbylo... Doporučuji péct těsně před Vánoci, protože čím čerstvější, tím voňavější a chutnější ;-) Skvělé a jednoduché :-)

  2. pippiva   27.12.2012 | 21:59 | reagovat | závadný

    Tento rock se mi povedlo zapomenout na žloutek a ono se nic nestalo... Vysledek byl snad ještě lepší a křehčí než se žloutkem. Takže příště jiz vynechávám žloutek záměrně . Super cukroví.

  3. kata   10.12.2012 | 12:16 | reagovat | závadný

    Také vyzkouším, moc děkuji.

  4. helena   19.12.2011 | 19:45 | reagovat | závadný

    Masarykovo cukroví naštěstí znám, dělám ho léta, je vynikající.
    Ale psát do receptu a ještě přidat na net "zhňácat" to fakt síla! Brrr.

    1. kata   10.12.2012 | 12:09 | reagovat | závadný

      Důležité je podělit se o recept a jakým slovním vyjádřením, je už na každém. Myslím, že někdy je takové vyjadřování výstižnější.

  5. jana   12.12.2011 | 12:37 | reagovat | závadný

    Je to moc dobré cukroví, už jsem ho dělala loni. Přikládám pár drobností na vylepšení: ořechy namáčím ne ve vodě, ale v rumu - i přes noc. Válečky dělám o průměru maximálně 3cm, aby byly kolečka menší - vánoční, potom krájím tenké plátky asi 3mm. Nezapomeňte, že pečením nabudou. No a v cukru neobaluji vůbec, lépe vynikne chuť. Pěkné vánoce

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X