Autor:

Masarykovo cukroví z Krkonoš

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Vlašské ořechy 180 g
Hladká mouka 300 g
Máslo 200 g
Cukr krupice 100 g
Žloutek 1 ks
Masarykovo cukroví z Krkonoš

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše „zhňácáme“ dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky, průměr tak 5 cm, zabalíme do fólie a dáme je do lednice ztuhnout, klidně je tam necháme do druhého dne, s těstem se pak lépe pracuje. Troubu rozpálíme na 150 °C, na plechy dáme papír na pečení. Válečky krájíme na tenká kolečka a pečeme, až zrůžoví. Horké obalujeme ve směsi moučkový + vanilkový cukr.

Jinak já jsem mlsná, tohle je jedno z nejlepších cukroví, co znám. Navíc nedá skoro žádnou práci. Lze ho jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu, je ale lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 53 x
1-
4.51 53 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 53x)
Reklama
Pro velikonoční koledníky: Nejsladší cupcakes Články z

Komentáře k receptu: Masarykovo cukroví z Krkonoš

Komentáře

  1. pippiva   30.12.2015 | 15:44 | reagovat | závadný

    Zamenila jsem hladkou mouku za semolino, mouku z trvrde psenice. Vysledek vyborny! <3

  2. Katka0501   22.11.2015 | 18:47 | reagovat | závadný

    Ttoto cukroví dělám každý rok, je výborné. Ale nemám ráda velké kusy cukroví, tak z těsta dělám kuličky.

  3. krehulka   16.12.2014 | 4:31 | reagovat | závadný

    určitě už jsem komentovala před lety - je to přímo mňamózní - velmi jednoduché a víc než dobré!
    kdo okusil nechce jinak :-))

  4. Marketa.A85   05.04.2014 | 0:58 | reagovat | závadný

    Toto cukroví jsem dělala poprvé letos o Vánocích, a určitě ho budu dělat letos zase, protože je výborné, a to jsme docela velcí mlsouni. Musela jsem ho před manželem, který jinak ořechy ve veškerém cukroví a pečivu nesnáší, schovávat, aby něco vůbec zbylo... Doporučuji péct těsně před Vánoci, protože čím čerstvější, tím voňavější a chutnější ;-) Skvělé a jednoduché :-)

  5. pippiva   27.12.2012 | 21:59 | reagovat | závadný

    Tento rock se mi povedlo zapomenout na žloutek a ono se nic nestalo... Vysledek byl snad ještě lepší a křehčí než se žloutkem. Takže příště jiz vynechávám žloutek záměrně . Super cukroví.

1 2 3 4 ... 7 ... 13 ... 19 ... 25 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně! Divné beauty triky celebrit: Hovínka skřivanů, pojídání švábů nebo koupel ve víně!
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web