Šlehačkovobrusinkový dort

Hodnocení:

Moje:

60 minut
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g máslo
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 0,5
      lžička sůl
  • Náplň:
    • 600
      g brusinky čerstvé nebo mražené
    • 2
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce zázvor
    • 200
      g krémový sýr
    • 4
      lžíce hnědý cukr
    • 400
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu rozehřejeme na 170°C. Formu na dort vytřete máslem a vysypte moukou. Elektrickým mixérem našlehejte máslo s cukrem na hladký krém. Postupně vešlehejte vejce, vanilku a sůl. Nakonec vešlehejte mouku, mixujte již jen do spojení v těsto. To nalijte do připravené formy a pečte asi 1 hodinu. Hotový korpus vyjměte z formy a nechte vychladnout.
2
V kastrole smíchejte brusinky s cukrem a zázvorem a zalijte 100 ml vody. Lehce povařte (15 minut) a nechte vychladnout.
3
Elektrickým mixérem našlehejte sýr s cukrem a při střední rychlosti postupně přilévejte dobře vychlazenou smetanu. Šlehejte, až se začnou tvořit měkké špičky.
4
Dort dvakrát prokrojte, na spodní část navršte třetinu brusinek a šlehačky, přiklopte prostředním plátem, opět potřete brusinkami a šlehačkou a dokončete poslední částí korpusu i náplně.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.