Autor:

Segedínský guláš III.

90 minut PT0H90M
Střední
Ingredience
Vepřové maso 500 g
Kysané zelí 700 g
Cibule 1 ks
Sádlo 50 g
Hladká mouka 500 g
Zakysaná smetana 2 dl
Mletá paprika  
Sůl  
Segedínský guláš III.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka.
Odděleně dusíme na zbytku sádla kysané zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu, zahustíme moukou rozkvrdlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
3+
3.29 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 7x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Segedínský guláš III.

Komentáře

  1. László   10.09.2015 | 15:52 | reagovat | závadný

    A ako vidieť, neviete, že guláše sa nezahusťujú a teda múka do guláša nepatrí.
    Do piva si nedolievate mlieko - tak s tou múkou je to presne tak isto.
    Táto hlúposť má pôvod v Nemecku - pridáme múku, ušetríme peniaze na mäse...!
    Je to predsa najmúdrejší národ - ako "múdro" riadi Európu tá najhoršie oblečená?
    :-P

    1. Jarek   15.05.2016 | 19:47 | reagovat | závadný

      Píšete jeden nesmysl vedle druhého. Moukou se zahušťuje především v Americe, proto se jí také říká "americká záklechtka". V Evropě se zahušťuje zásmažkou. Nevím, co Vás překvapuje na segedinském guláši zahuštěném záklechtkou, asi jste jich moc neuvařil.

    2. student   19.06.2016 | 10:43 | reagovat | závadný

      Milý Lászlo, pochybuji že jste student gastronomie nebo někde vaříte v restauraci. Kdyby jste neco takového zvládl tak by jste věděl že když musíte uvařit pro stovky lidí tak musíte zahustit jíškou. Za prvé nikdo nemá rád guláš řídký jako polévka a nikdo nemá čas provařovat guláš tak dlouho aby sam od sebe zhoustl. Za druhé to že se tam přidá mouka nemění nic na hmotnosti a velikosti a množství masa. takže až budete mít zase někdy chuť rýpat do klasických receptů tak se raději přesvědčte co píšete a čím to máte podloženo.
      PS: ještě se musíš něco naučit

  2. brunnetka   17.06.2015 | 10:22 | reagovat | závadný

    taky na to hledím, že tam asi jedna nula u mouky přebývá.

  3. Denisa   12.12.2014 | 18:38 | reagovat | závadný

    To je fakt, kdo dal půl kila mouky, tak bych mu nedávala ani vařečku do ruky :-D
    Spíš se autorka o jednu nulu spletla...se stává :-P

  4. recepty73   17.07.2014 | 9:46 | reagovat | závadný

    ...půl kg hladké mouky určitě ne a zelí přidávám ke konci dušení rovnou k masu...

  5. jenda.kuchtik   27.05.2012 | 14:09 | reagovat | závadný

    Výborný guláš. Já když ve finále dochucuji, přidám 1/2 čajové lžičky pálivé papriky. Guláš je pak pikantní.
    S moukou ovšem šetřím, nedržím se receptu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web