Autor:

Chlebové "lasagne"

Snadné
Ingredience
Chleba
starsi
500 g
Rajčata
nebo sterilovana rajcata
500 g
Česnek
2 strouzky
 
Rozmarýn
snitka
 
Strouhaný parmazán
nebo jiny syr podle chuti
 
Olivový olej  
Bazalka
nekolik listku
 
Bešamel
1/2 l mleka,50 g hladke mouky,30 ml olivoveho oleje
 
Chlebové "lasagne"

Postup přípravy:

Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná, jen je rozmačkáme vidličkou a použijeme i šťávu. Přidáme snítku rozmarýnu a vaříme zhruba 30 minut. Osolíme a přidáme špetku cukru, odstraníme větvičku rozmarýnu.

V kastrůlku na mírném ohni smícháme olivový olej s moukou, pomalu přidáváme vlažné mléko a za stálého míchání vaříme 15 minut, osolíme. Bešamel z olivového oleje se lépe hodí k tomuto receptu, je lehce „pikantní“.

Na dno pekáčku dáme vrstvu bešamelu, trochu rajčatové omáčky a poklademe navlhčenými plátky chleba (každý plátek před položením „projedeme“ pod tekoucí vodou). Dáme znovu vrstvu bešamelu, rajčatovou omáčku, strouhaný parmezán (nebo jiný sýr...), lístky bazalky, chléb. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou bešamelu, rajčatové omačky a sýru (sýrem nešetříme u žádne z vrstev). Zapečeme ve vyhřáte troubě na 200 °C po dobu 20 minut.

Jako variantu můžeme obohatit jednotlivé vrstvy podle chuti a fantazie (zelenina...).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.69 16 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Chlebové "lasagne"

Komentáře

  1. Gabriela   28.05.2014 | 20:06 | reagovat |

    Muzu doporucit, opravdu se to da velmi dobre jist i studeny.

  2. matyáš   18.07.2013 | 21:52 | reagovat |

    dobrý jídlo 8-)

  3. iva kratka   31.05.2013 | 15:02 | reagovat |

    byla jsem prekvapena, jak jsou vyborne

  4. Lili   09.02.2013 | 21:33 | reagovat |

    Naprosto skveleeeee <:-)

  5. Vanesa   08.06.2012 | 14:29 | reagovat |

    Posílám velkou jedničku za to jak jsou dobrý!!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web