Autor:

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Snadné
Ingredience
Jablka
oloupaná, bez jádřinců. 300 gramů hrubě nastrouhaných a 500 gramů pokrájených na kostičky
800 g
Polohrubá mouka 350 g
Prášek do pečiva 1 ks
Jedlá soda 1 lžička
Hera
nebo máslo
100 g
Mléko 250 ml
Cukr krupice
dle chuti (kyselosti) jablek, cca
200 g
Kakao
cca
2 lžíce
Drobenka 2 hrnek
Dle chuti
Citronová kůra  
Skořice - mletá  
Nasekané ořechy  
Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Postup přípravy:

Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěný tuk s mlékem, přidáme mouku s kakaem, kypřícím práškem a sodou, dochutíme dle svého kůrou, skořicí... a dobře prmícháme. Do těsta nasypeme pokrájené kostičky jablek (300-500 gramů), promícháme tak, aby se nám pokrájená jablka obalila těstem a směs rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Můžeme pocukrovat.

Drobenkou můžeme posypat jen polovinu plechu s těstem a střídavě pak naskládat na talíř. Vypadá to pěkně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1
4.94 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 16x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Komentáře

  1. Kamila   30.06.2016 | 10:15 | reagovat | závadný

    Byl výborný. Přidala jsem skořici s citrkůrou už do těsta a ořechy namíchala do žmolenky.

  2. Andy   01.11.2015 | 19:56 | reagovat | závadný

    Skvely kolac :-* dekuji

  3. jemine   15.04.2015 | 7:36 | reagovat | závadný

    super, peceni netrvalo ani tech 40 minut a je to vynikajici kolac

  4. jana   24.01.2015 | 13:07 | reagovat | závadný

    je výborný, kdo rád jabka ten si přijde na své

  5. lucka   07.11.2014 | 13:24 | reagovat | závadný

    dala sem skořici,chutná to trochu jako perník a je to teda fakt jedlý :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web