Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g jablka oloupaná, bez jádřinců. 300 gramů hrubě nastrouhaných a 500 gramů pokrájených na kostičky
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 100
      g hera nebo máslo
    • 250
      ml mléko
    • 200
      g cukr krupice dle chuti (kyselosti) jablek, cca
    • 2
      lžíce kakao cca
    • 2
      hrnek drobenka
  • Dle chuti
    • citronová kůra
    • skořice - mletá
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěný tuk s mlékem, přidáme mouku s kakaem, kypřícím práškem a sodou, dochutíme dle svého kůrou, skořicí... a dobře prmícháme. Do těsta nasypeme pokrájené kostičky jablek (300-500 gramů), promícháme tak, aby se nám pokrájená jablka obalila těstem a směs rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Můžeme pocukrovat.
2
Drobenkou můžeme posypat jen polovinu plechu s těstem a střídavě pak naskládat na talíř. Vypadá to pěkně.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kamila
    Kamila |

    30. 6. 2016 10:15

    Byl výborný. Přidala jsem skořici s citrkůrou už do těsta a ořechy namíchala do žmolenky.

  • Andy
    Andy |

    1. 11. 2015 19:56

    Skvely kolac :-* dekuji

  • jemine
    jemine |

    15. 4. 2015 07:36

    super, peceni netrvalo ani tech 40 minut a je to vynikajici kolac

  • jana
    jana |

    24. 1. 2015 13:07

    je výborný, kdo rád jabka ten si přijde na své

  • lucka
    lucka |

    7. 11. 2014 13:24

    dala sem skořici,chutná to trochu jako perník a je to teda fakt jedlý :-*