Jablečné žabí tlamičky se skořicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      g máslo nebo Hera - změklé
    • 300
      g hladká mouka cca
    • citronová kůra dle chuti
    • skořice - mletá nebo skořicový cukr
    • cukr krupice nebo krystal
    • jablka olupaná, menší, pokrájená na měsíčky
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu.
2
Pak na pomoučněném stole vyválíme slabý plát, tvořítkem nebo obrácenou skleničkou vykrajujeme kolečka, na která pokládáme měsíčky malých oloupaných jablíček (můžeme je obalit v cukru), těsto přes ně přehneme, potřeme vejcem pocukrujeme cukrem se skořicí nebo skořicovým cukrem a klademe na plech s pečícím papírem.
3
Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dorůžova. Po upečení, pokud máme rádi hodně sladké, můžeme žabí tlamičky ještě pocukrovat.
4
Tlamičky jsou výborné, i když místo jablek použijeme švestky, blumy...
5
Teplé nebo vychladlé, pořád jsou výborné.

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    4. 12. 2016 18:36

    Dělala jsem je už dvakrát :-) jsou výborný

  • Markéta
    Markéta |

    22. 11. 2016 13:11

    Na tom se nedá nic zkazit ;-) pečte prostě do růžova ;-) je to stejné jako tvarohové šátečky co peču s marmeládou, ale tady aspoň nepoteče náplň jako se to stává mě :-D já tlamičky zkusím a obalím je teplé v cukru jako ty šátečky :-))

  • Nel
    Nel |

    20. 11. 2016 14:15

    Letos budu poprvé péct, nerada bych to nějak pokazila, holky (nebo kluci) jak dlouho to pečete? :D :)

  • Domča
    Domča |

    30. 8. 2016 18:40

    Super!!

  • Matesová
    Matesová |

    4. 10. 2014 19:50

    U nás teda vystydnout nestihly ;( jsou nakažlivě žravé dokavaď není co jíst ;)