Kokosová rýže se skořicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 130
      g kulatozrnná rýže (nejlépe Arborio)
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 125
      ml kokosové mléko
    • 125
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vanilkový lusk (dřeň)
    • skořicový cukr (na poprášení)
    • 0,3
      hrnek hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchnutou rýži vložte se svitkem skořice do hrnce, zalijte vodou a běžným způsobem povařte doměkka, asi 10 minut, až se voda vsákne. Vyjměte skořici, vlijte obě mléka, přidejte cukr a vanilku a na velmi mírném plameni vařte dalších 10 minut, ale jen tak dlouho, aby rýže zůstala pěkně krémovitá. Rýžovou kaši podávejte teplou, jen lehce poprášenou skořicovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    25. 7. 2012 11:19

    fuj co vam spad

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    19. 1. 2012 12:13

    Opraveno, díky

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 1. 2012 18:14

    ...rýži v kokosovém mléku jsem už dělal, určitě jsem nedával hnědý cukr, ale byla výborná :-P ..., množství 0,15 hrnek se mi nelíbí ;-)