Okurková polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • okurka salátová (nebo sterilované okurky nebo kvašáky)
    • brambory
    • máslo
    • hladká mouka
    • zakysaná smetana (pomazánkové máslo, šlehačka)
    • ocet
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Světlou zásmažku rozmícháme ve studené vodě, osolíme, příhodíme na kostečky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme do sladkokysela a po odstavení z ohně přidáme nahrubo nastrouhanou okurku.
2
Poznámka: plnější chuti lze dosáhnout podušením cibule v zásmažce. Na rozdíl od studené polévky do této nepatří česnek; i když proti gustu...
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rotler
    Rotler |

    13. 5. 2013 10:39

    Polévka je skvělá akorát ji dělám z nastrouhaných kvašáku které dám hned vařit s bramborami.