Autor:

Okurková polévka

Snadné
Ingredience
Okurka
salátová (nebo sterilované okurky nebo kvašáky)
 
Brambory  
Máslo  
Hladká mouka  
Zakysaná smetana
(pomazánkové máslo, šlehačka)
 
Ocet  
Pepř mletý  
Sůl  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Světlou zásmažku rozmícháme ve studené vodě, osolíme, příhodíme na kostečky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme do sladkokysela a po odstavení z ohně přidáme nahrubo nastrouhanou okurku.

Poznámka: plnější chuti lze dosáhnout podušením cibule v zásmažce. Na rozdíl od studené polévky do této nepatří česnek; i když proti gustu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Okurková polévka

Komentáře

  1. Rotler   13.05.2013 | 10:39 | reagovat |

    Polévka je skvělá akorát ji dělám z nastrouhaných kvašáku které dám hned vařit s bramborami.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web