Autor:

Okurková polévka

Snadné
Ingredience
Okurka
salátová (nebo sterilované okurky nebo kvašáky)
 
Brambory  
Máslo  
Hladká mouka  
Zakysaná smetana
(pomazánkové máslo, šlehačka)
 
Ocet  
Pepř mletý  
Sůl  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Světlou zásmažku rozmícháme ve studené vodě, osolíme, příhodíme na kostečky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Vmícháme smetanu, ochutíme do sladkokysela a po odstavení z ohně přidáme nahrubo nastrouhanou okurku.

Poznámka: plnější chuti lze dosáhnout podušením cibule v zásmažce. Na rozdíl od studené polévky do této nepatří česnek; i když proti gustu...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Reklama
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Okurková polévka

Komentáře

  1. Rotler   13.05.2013 | 10:39 | reagovat | závadný

    Polévka je skvělá akorát ji dělám z nastrouhaných kvašáku které dám hned vařit s bramborami.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web