Autor:

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Okurka salátová 1 ks
Máslo 1 lžíce
Kopr
(čerstvý)
1 svazek
Sádlo 1 lžíce
Pórek
(1/3, jen bílá část, pokrájená na kolečka)
 
Cibule
(najemno nakrájená)
1 ks
Petržel
(oloupaná a pokrájená na kostičky)
1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Zeleninový vývar 1 l
Žloutek 2 ks
Zakysaná smetana 4 lžíce
Sůl  
Ocet  
Muškátový oříšek  
K podávání
Bílé pečivo
(opečené)
 
Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a nechte stranou. V jiném kastrole nechte na sádle zesklovatět cibuli. Přidejte petržel a pórek a chvíli restujte. Poprašte hladkou moukou, promíchejte a pak zalijte zeleninovým vývarem.

Přidejte druhou půlku okurky rozkrájenou nadrobno a vařte, aby se zelenina zcela rozvařila. Ve finále dochuťte muškátovým oříškem a zjemněte žloutky. Přidejte trochu kopru, octa a sceďte polévku přes síto. Vmíchejte zakysanou smetanu a podušené okurky. Podávejte s krutony z bílého pečiva.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web