Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      svazek kopr (čerstvý)
    • 1
      lžíce sádlo
    • pórek (1/3, jen bílá část, pokrájená na kolečka)
    • 1
      ks cibule (najemno nakrájená)
    • 1
      ks petržel (oloupaná a pokrájená na kostičky)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl
    • ocet
    • muškátový oříšek
  • K podávání
    • bílé pečivo (opečené)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a nechte stranou. V jiném kastrole nechte na sádle zesklovatět cibuli. Přidejte petržel a pórek a chvíli restujte. Poprašte hladkou moukou, promíchejte a pak zalijte zeleninovým vývarem.
2
Přidejte druhou půlku okurky rozkrájenou nadrobno a vařte, aby se zelenina zcela rozvařila. Ve finále dochuťte muškátovým oříškem a zjemněte žloutky. Přidejte trochu kopru, octa a sceďte polévku přes síto. Vmíchejte zakysanou smetanu a podušené okurky. Podávejte s krutony z bílého pečiva.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.