Okurka s tvarohem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks okurka salátová oloupaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g měkký tvaroh nebo lučina či mascarpone
    • smetana ke šlehání nebo na vaření - dle potřeby
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, 2 -
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nestrouhaný, dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z tvarohu, česneku a zázvoru si umícháme hladký pikantní krém, který osolíme a opepříme dle chuti. Smetanu přidáváme dle potřeby (hustoty). Můžeme přidat i jemně nasekané bylinky dle chuti (kopr, pažitka, petrželka). Dáme do chladna krátce proležet.
2
Vychlazenou okurku oloupeme, pokrájíme na plátky či větší dílky, dáme do mísy či hlubšího tácku, osolíme, opepříme.
3
Na okurku nandáme ochucený tvarohový krém a podáváme.
4
Hodí se jak k čerstvému celozrnnému pečivu (svačina, večeře) nebo jako zeleninová příloha ke grilovanému masu...

Komentáře k receptu

  • Ilona Kanska
    Ilona Kanska |

    11. 3. 2017 06:38

    S receptem jako je tento se ztrati par kilo s chuti a do kondice se dostanu driv, nez kdybych musela z krajice chleba pokazde pulku odkrojit a mit po jidle porad hlad. Je to vyborny salat, ktereho jsem se jeste neprejedla a ktery si delam hodne casto. :-)

  • Jana
    Jana |

    18. 8. 2015 17:12

    Jednoduchý a výborný :))