Autor:

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Snadné
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr krupice 80 g
Vanilkový cukr 1 ks
Olej 2 lžíce
Teplá voda 3 lžíce
Polohrubá mouka 120 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Pečící papír
nebo fólie
 
Náplň
Jahody
odstopkované, rozmixované
700 ml
Cukr krupice
dle sladkosti jahod, cca 4 -
5 lžíce
Vanilkový pudink
v prášku
2 ks
Dále dle chuti
Smetana ke šlehání  
Zakysaná smetana  
Jahody  
Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 12 minut, dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme téměř zchladnout. Pak opatrně rozvineme, pomalu sundáme pečící papír a roládu potřeme větší částí ještě teplé vařené jahodové náplně (pár lžic si necháme na potření rolády). Pak opět zavineme a dáme do chladna ztuhnout.

Náplň: jahody rozmixujeme dohladka, nalijeme do kastrolu, osladíme a přivedeme k varu. Pudinky si rozmícháme v minimálním množství vody (40-50 ml), nebo použijeme část jahodové šťávy, vlijeme za stálého míchání do jahod. Dobře promícháme a krátce povaříme. Necháme jen maličko zchladnout tak, aby šla náplň dobře roztírat na plát rolády. Pak ihned plát natřeme.

Po ztuhnutí roládu potřeme zbylou náplní, kterou vidličkou rozmícháme s pár kapkami převařené vody nebo rumu, citronové šťávy...

Roládu jsem po natření obvodu rovnou krájel a na ztuhnutí a proležení mi stačilo cca 2,5 hodiny.

Před podáváním, po nakrájení na plátky, můžeme dozdobit kopečkem zakysané smetany, šlehačky, jogurtu a čerstvou jahodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Komentáře

  1. Lenka   27.05.2016 | 13:35 | reagovat | závadný

    Je děsně dobrá a taky mi dostala ta rychlá příprava <:-) <3 Dík za recept <3

  2. Martina   01.07.2015 | 12:15 | reagovat | závadný

    V neděli jsme byli na samosběru jahod za 40 kč a měli jsme velké oči, takže mě i nějaké zbyly na tuhle dobrotu, která fakt nemá chybu.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web