Citronový krém s tvarohem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks citron
    • 130
      g máslo
    • 250
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z jednoho dobře omytého citronu nastrouháme kůru na jemno(ne bílou část-je hořká). Ze tří citronů vymačkáme šťávu. Máslo rozpustíme ve vodní lázni s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme v horké vodní lázni do zhoustnutí.
2
Po vychladnutí do citronové směsi zašleháme tvaroh a necháme vychladnout a proležet.
3
Vhodné do pohárů, dezertů, jako osvěžující pomazánka na pečivo...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bohatová
    Bohatová |

    26. 3. 2017 18:37

    Dokonalá chuť! Krém všem milovníkům citronového mlsání doporučuji.

  • Lucka
    Lucka |

    27. 9. 2016 15:19

    Skvělý s piškotama a mandarinkama ;)

  • Marcela
    Marcela |

    19. 7. 2016 10:23

    Skvělý krém. Kdo rád citronovou příchuť ať zkusí a uvidí, že si pochutná :-) .

  • honza
    honza |

    24. 5. 2015 15:46

    děláme s ovocem - kiwi, mandarinka, zelené hroznové víno můj nejoblíbenější krém, vždy se na to těšíme

  • Renata
    Renata |

    20. 7. 2014 05:17

    to se ma vyšlehat nad parou a da se to použit i tak že na to dam potahovaci hmotu na dortě

  • Katerina
    Katerina |

    21. 6. 2014 16:24

    Nebe v puse, zadny krem. Mnohokrat dekuji!

  • recepty73
    recepty73 |

    29. 1. 2014 16:28

    ...dá se použít (například recept: Citronový dort (řezy) s želé), ale korpus si samozřejmě můžete udělat podle svého a dozdobit taky jak chcete nebo potřebujete, polevou nebo ovocem...

  • Veronika
    Veronika |

    29. 1. 2014 10:52

    dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li se tento krém dá použít i na dort? předem děkuji za odpověď. V.

  • Martina
    Martina |

    8. 5. 2013 20:55

    Skvělý a pikantní krém, děkuji. Lepší citronový jsem ještě nejedla a do piškotových pohárů s ovocem se výborně hodil :-* .

  • Jitka
    Jitka |

    24. 4. 2013 13:51

    Vodní lázeň se dělá tak, že dáš skleněnou misku nebo kastrolek do většího kastrolu s vroucí vodou a vaříš v ní, né z prudka! aby voda necákala do té menší nádoby, to co máš v té menší nádobě. Kdybys vařila rovnou na ohni, bylo by to rychlé a žloutky by se srazily, takto to jde pomaleji ale s potřebným efektem. Tenhle krém v létě mrazím v kelímkách místo nanuků, je vynikající :D !!

  • hnus
    hnus |

    9. 4. 2013 18:58

    nechápu ty kladné komentáře, je to naprostý humus! :-$

  • lulu
    lulu |

    7. 4. 2013 02:01

    Muzete mi poradit co a jak s tou horkou lazni?Nejak to nechapu,to mam uvarit nebo jak?? :-\

  • Pavlína
    Pavlína |

    10. 12. 2012 13:15

    V kuchyni mě už máloco překvapí,ale tenhle recept mě doslova posadil na zadek.Krém je fantastický,svěží,jemný a nevím co ještě.Prostě lahůdka po všech stránkách a moc moc moc děkuji za tenhle objev,hotový poklad mezi recepty <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Lucka
    Lucka |

    22. 7. 2012 17:53

    Dokonalost,piskotové těsto na to jsem dala směs+ přídavek mandarinky,kiwi,jahody a udělala čokoládovou polevu,kterou jsem to sem tam nazdobila. Dezert na léto jako dělaný;)

  • Anderlová
    Anderlová |

    6. 7. 2012 13:49

    Krém je pikantní a svěží, výborně osvěží a dá se s ním všelijak improvizovat, např. i natřít na buchtu /už jsem zkoušela/. Já jsem do něj přidala tentokrát i jednu zakysanou smetanu, která potřebovala rychle sníst a nic jsem s ní nezkazila, spíš naopak a v kombinaci s malinama a merunkama je to extradobrota.

  • Němcová
    Němcová |

    20. 3. 2012 12:20

    Z krému jsem dělala poháry, nakrájela jsem jablka na kostičky a přidala mandarinky z kompotu, proložila piškotama. Krém je bezesporu dokonalý a dá se s ním doslova kouzlit. Recept už běhá světem, děkuji.