Autor:

Švestková žemlovka

Snadné
Porce: 3
Ingredience
Houska
nebo rohlíky, starší, cca
6 ks
Vejce
větší
2 ks
Mléko
2 -
2,5 dl
Švestky
vypeckované čerstvé nebo kompotované, dle potřeby a chuti
 
Skořice - mletá
dle chuti
 
Cukr krupice
dle chuti
 
Rozpuštěné máslo 3 lžíce
Máslo
na vymazání zapékací misky
 
Hnědý rum
dle chuti - není nutný
 
Moučkový cukr 1,5 lžíce
Švestková žemlovka

Postup přípravy:

Mléko rozmícháme se žloutky, housky pokrájíme na plátky, pokrájíme švestky, vymažeme zapékací mísu.
Na dno zapékací mísy naskládáme první vrstvu plátků housky, kterou jsme namočili v mléce se žloutky, na ně dáme vrstvu pokrájených švestek, které dle chuti posypeme skořicí a cukrem (skořicovým cukrem), na švestky dáme opět vrstvu namočených plátků housky, poté švestky, které opět pocukrujeme a ochutíme skořicí, na závěr dáme zbylé plátky housky namočené v mléce, které pokapeme rozpuštěným máslem a troškou rumu.
Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na cca 35 minut, pak odkryjeme a dál pečeme dalších cca 5 minut, během kterých si připravíme tuhý sníh vyšlehaný z bílků, špetky skořice a moučkového cukru. Sníh pak naneseme na žemlovku a dopečeme dozlatova.
Podáváme s kompotem nebo čajem.

V tomto receptu jsem použil kulatou zapékací mísu o průměru 20 cm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Olivy s česnekem a bylinkami Ať žijí „antipasti‟! Překvapte skvělými předkrmy Články z

Komentáře k receptu: Švestková žemlovka

Komentáře

  1. Hana Šmídová   31.08.2016 | 13:31 | reagovat | závadný

    Tohle je tedy vážně skvělá žemlovka, moje první švestková. Dnes byla z čerstvých švestek a teď mám i další recept, kde budu v zimě používat zavařené švestky, které si dělám hlavně na koláče. Děkuji za recept.

  2. IVANA   09.09.2015 | 20:19 | reagovat | závadný

    BYLA TO SENZACNI VECERE, DEKUJEME.

  3. Michaela   29.03.2015 | 22:24 | reagovat | závadný

    Výborná, dávám kompot.

  4. Veronika   07.10.2014 | 16:31 | reagovat | závadný

    Měla jsem v lednici ještě pár švestek,taky mi zbylo pečivo z neděle a tak jsem se nechala zlákat.Byla výborná a přišla vhod i manželovi.

  5. Markéta   03.12.2013 | 14:21 | reagovat | závadný

    Výborná...moc jsme si pochutnali <:-) skvěla volba pro toho kdo nemá rád pečené jablka:-) Já jsem místo čerstvých švestek dala zavařené a bylo to vynikající:-) cukrem jsem šetřila, ale másla přidala:-) opravdu slast co stojí za hřích :-*

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web