Okouník mořský s hermelínem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g filety z okouníka mořského
    • 1
      ks hermelín nejlépe smetanový
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks citron
    • 100
      g mrkev
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička koření na ryby
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička grilovací koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety naskládáme do zapékací misky na plátky másla, aby ryba později nebyla na suchu, pokapeme citronem a nakořeníme dle chuti. (Vlastním nápadům se meze nekladou).
2
Mrkev nakrájíme a přisypeme do mísy. Dáme do trouby na 200 °C na cca 30 minut, můžeme nechat i déle.
3
Během přípravy kontrolujeme a v případě potřeby přidáme máslo. Na posledních 5 minut poklademe jednotlivé filety plátky Hermelínu. (Je dobré mít Hermelín dostatečně ztuhlý, aby se nelepil na nůž).
4
Přílohy: hranolky, popř. brambory a plátek citronu.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.