Autor:

Boršč

Střední
Ingredience
Hovězí maso 200 g
Vepřové maso 200 g
Kořenová zelenina 300 g
Kysané zelí
nebo sterilované
300 g
Červená řepa 200 g
Ocet  
Bobkový list  
Pepř celý
několik kuliček
 
Nové koření
několik kuliček
 
Párky 100 g
Zakysaná smetana 1 šálek
Boršč

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.

Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka.

V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.

Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1-
4.57 21 5 1
Reklama
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Boršč

Komentáře

  1. Pepa   31.10.2015 | 12:43 | reagovat |

    Bože, proč párek (klobása) do boršče??? Vždyť tam máte to maso :-P Ještě bych přida kousek uzeného 8-)

  2. katkak   31.08.2014 | 10:00 | reagovat |

    místo párku klobása a malilinko zahustit a je to mňamka :-)

  3. krysečka   03.01.2014 | 19:56 | reagovat |

    Dobručké,ale ten párek,to je úlet... O:-)

  4. friendlyforever   14.07.2013 | 19:54 | reagovat |

    Celkem dobré, akorát dost řídké, nepomohla ani zakysaná smetana. Příště asi ještě zahustím jíškou. Párek jsem vynechala, podle mě se tam také nehodí.

    1. ja   14.07.2013 | 21:21 | reagovat |

      1300 gr surovin na dva litry vody a ridke? Vzdyt v tom musi lzice stat. :-!

  5. Qvido   18.04.2013 | 10:24 | reagovat |

    Zase nepřesnost v zadání ingrediencí: zelí kysané nebo sterilované - to se přece nevylučuje, může to být jedno a totéž, kysané zelí je buď čerstvě vykvašené nebo sterilované (ve sklenici nebo v zataveném sáčku), ta druhá varianta je asi míněno zelí m a r i n o v a n é (je také sterilované ve sklenici.

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web