Autor:

Boršč

Střední
Ingredience
Hovězí maso 200 g
Vepřové maso 200 g
Kořenová zelenina 300 g
Kysané zelí
nebo sterilované
300 g
Červená řepa 200 g
Ocet  
Bobkový list  
Pepř celý
několik kuliček
 
Nové koření
několik kuliček
 
Párky 100 g
Zakysaná smetana 1 šálek
Boršč

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.

Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka.

V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.

Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
2+
4.41 33 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 33x)
Reklama
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Boršč

Komentáře

  1. Pepa   31.10.2015 | 12:43 | reagovat | závadný

    Bože, proč párek (klobása) do boršče??? Vždyť tam máte to maso :-P Ještě bych přida kousek uzeného 8-)

  2. katkak   31.08.2014 | 10:00 | reagovat | závadný

    místo párku klobása a malilinko zahustit a je to mňamka :-)

  3. krysečka   03.01.2014 | 19:56 | reagovat | závadný

    Dobručké,ale ten párek,to je úlet... O:-)

  4. friendlyforever   14.07.2013 | 19:54 | reagovat | závadný

    Celkem dobré, akorát dost řídké, nepomohla ani zakysaná smetana. Příště asi ještě zahustím jíškou. Párek jsem vynechala, podle mě se tam také nehodí.

    1. ja   14.07.2013 | 21:21 | reagovat | závadný

      1300 gr surovin na dva litry vody a ridke? Vzdyt v tom musi lzice stat. :-!

  5. Qvido   18.04.2013 | 10:24 | reagovat | závadný

    Zase nepřesnost v zadání ingrediencí: zelí kysané nebo sterilované - to se přece nevylučuje, může to být jedno a totéž, kysané zelí je buď čerstvě vykvašené nebo sterilované (ve sklenici nebo v zataveném sáčku), ta druhá varianta je asi míněno zelí m a r i n o v a n é (je také sterilované ve sklenici.

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web