Autor:

Sýrový nákyp II.

Snadné
Ingredience
Vejce
Cihla 250 g
Mléko 150 ml
Polohrubá mouka 6 lžíce
Muškátový květ
a sůl
 
Na vymazání zápékací misky
Máslo
a strouhanka
 
Sýrový nákyp II.

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou.

Přendáme sýrovou hmotu a dáme péct. Pečeme asi 35-40 minut při 200 °C v horkovzdušné troubě. Pečení v ostatních troubách se musí přizpůsobit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Komentáře k receptu: Sýrový nákyp II.

Komentáře

  1. BronislavaP   29.04.2016 | 9:29 | reagovat |

    Dobrota, dělala jsem s bramborovou kaší... :-)

  2. Q   27.04.2016 | 19:01 | reagovat |

    Prosím o rychlou pomoc, chci vyzkoušet co nejdříve - jak velkou zapékací misku nebo pekáček bych měla použít? Děkuji.

  3. airin   20.04.2016 | 21:42 | reagovat |

    Zpracovala jsem sýr zapomenutý v lednici o pár dní déle, než mu bylo milé. Ve společnosti dalších dvou druhů sýra a hrsti bylinek se to ztratilo a na nákypu jsme si pochutnali.

  4. Janča   07.03.2012 | 13:27 | reagovat |

    Trošku jsem si recept poupravila, a přidala navíc ještě nivu a trochu prášku do pečiva a bylo to výbornéé. Rychlý a jednoduchý oběd nebo večere, dávám za 1 :-)

  5. Hanka   20.11.2010 | 12:00 | reagovat |

    Dostala jsem víc jak kilo bezvadného tvrdého sýra a co s takovým množstvím ? Našla jsem i tento recept na sýrový nákyp - bezvadný bezmasý oběd. Podle paní Zdeňky jsem napřed ušlehala vajíčka a pak vše ostatní dle receptu (místo muškátu jsem dala grilovací koření). A výsledek ? Nákyp je výborný a sklidila jsem pochvalu. Takže jdu naservírovat na stůl než se sní přímo z mísy.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web