Sýrový nákyp II.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      vejce
    • 250
      g cihla
    • 150
      ml mléko
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • muškátový květ a sůl
  • Na vymazání zápékací misky
    • máslo a strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky dáme celá vejce a nahrubo nastrouhanou cihlu, zalijeme mlékem a přidáme polohrubou mouku. Pořádně zamícháme, přidáme muškátový květ a sůl. Zapékací misku pořádně vymažeme máslem a zasypeme strouhankou.
2
Přendáme sýrovou hmotu a dáme péct. Pečeme asi 35-40 minut při 200 °C v horkovzdušné troubě. Pečení v ostatních troubách se musí přizpůsobit.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP |

    29. 4. 2016 09:29

    Dobrota, dělala jsem s bramborovou kaší... :-)

  • Q
    Q |

    27. 4. 2016 19:01

    Prosím o rychlou pomoc, chci vyzkoušet co nejdříve - jak velkou zapékací misku nebo pekáček bych měla použít? Děkuji.

  • airin
    airin |

    20. 4. 2016 21:42

    Zpracovala jsem sýr zapomenutý v lednici o pár dní déle, než mu bylo milé. Ve společnosti dalších dvou druhů sýra a hrsti bylinek se to ztratilo a na nákypu jsme si pochutnali.

  • Janča
    Janča |

    7. 3. 2012 13:27

    Trošku jsem si recept poupravila, a přidala navíc ještě nivu a trochu prášku do pečiva a bylo to výbornéé. Rychlý a jednoduchý oběd nebo večere, dávám za 1 :-)

  • Hanka
    Hanka |

    20. 11. 2010 12:00

    Dostala jsem víc jak kilo bezvadného tvrdého sýra a co s takovým množstvím ? Našla jsem i tento recept na sýrový nákyp - bezvadný bezmasý oběd. Podle paní Zdeňky jsem napřed ušlehala vajíčka a pak vše ostatní dle receptu (místo muškátu jsem dala grilovací koření). A výsledek ? Nákyp je výborný a sklidila jsem pochvalu. Takže jdu naservírovat na stůl než se sní přímo z mísy.

  • Lucia Drotárová
    Lucia Drotárová |

    10. 12. 2009 19:13

    Jednoduché a dobré. Místo muškátového květu jsem dala pepř a petržel....

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    31. 8. 2009 13:53

    Děla jsem včera na večeři a mohu jen vřele doporučit. Zkusila jsem dle typu paní Zdenky místo muškátového oříšku dát pizza koření a fakt skvělé.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    19. 4. 2009 13:31

    Lidičky,kdo máte rád sýry, neváhejte!Snad se autorka nebude zlobit: doporučuji nejdřív ušlehat samotná vajíčka a to do pěny a pak jen vmíchat ostatní.Pak je nákyp nadýchanější.A rozhodně ten horkovzduch je lepší.Zkusila jsem i kousíček uzeného a trochu ster. čer. kapie-mňamka.Ale i bez toho je nákyp výtečný.Jani H.velký dík:-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    14. 4. 2009 21:37

    Je to moc dobré a studené výborné.Příště ale nebudu péct horkovzduchem,povrch byl" krapet" vysušený,ale zvláčněl.Rozhodně doporučuji a dávám 1.Jo a místo mušk. oříšku jsem dala pizza koření a bylo to mňam.

  • Radka Cížková
    Radka Cížková |

    8. 4. 2009 13:14

    Vypadá to zajímavě.Určitě to brzy udělám.Díky za nápad.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 21:54

    Jak tak na to koukám, může to být skvělý. Jen bych do toho asi zamíchala třeba na kousky nakrájená rajčátka, nebo případně i jinou zeleninu, pro masožravce možná i kousek šunčičky ...

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    20. 3. 2007 21:13

    Vypadá to skvěle, sýrová buchta...je chutná i za studena?

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    20. 3. 2007 14:09

    Sýry já miluji, vyzkouším na večeři, díky za tip:-))