Autor:

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Rybí vývar 250 ml
Bílé víno 375 ml
Pstruh 1,2 kg
Mrkev 250 g
Pórek 2 ks
Sůl 1 špetka
Máslo 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Žervé 50 g
Žloutek 2 ks
Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou). Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a omyjeme pórek, nakrájíme na špalíky a rozdělíme na kroužky. Oloupeme mrkev a podélně ji nakrájíme na plátky. Přelijeme je horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme. Slijeme, omastíme máslem a odložíme do tepla. Maso vyjmeme z vývaru a také odložíme.

Do omáčky rozdrobíme sýr a úplně jej rozpustíme. Asi po 5 minutách přilijeme zbylé víno s rozkvedlaným žloutkem. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
5+
1.5 2 5 1
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Komentáře

  1. Katull   10.03.2011 | 16:26 | reagovat |

    Super jídlo !!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web