Autor:

Pařížské rohlíčky od Dáši

Střední
Ingredience
Bílek 3 ks
Moučkový cukr 200 g
Mleté ořechy 100 g
Strouhanka 2 lžíce
Kakao 2 lžíce
Krém:
Vejce 2 ks
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo 1 kostka
Kakao
nebo káva
 
Čokoláda
na polití
 
Pařížské rohlíčky od Dáši

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečící papír) středně silné tyčinky, kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. (Sundavám z papíru až vychladlé).
Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před vánoci (1-2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).

Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám, musím péct každé vánoce a jedna dávka nestačí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Reklama
Pusinky s červeným rybízem Dezerty pro mlsné jazýčky Články z

Komentáře k receptu: Pařížské rohlíčky od Dáši

Komentáře

  1. kopalka   09.12.2014 | 13:24 | reagovat |

    Tento rok jsem byla líná a všimla jsem si podobnosti s receptem na kokosky, takže jsem bílky nešlehala vůbec v páře, ale normálně metlama s polovinou cukru do tuha, do toho jemně zamíchala zbytek. Dál už stříkala na plech podle receptu. Vyšly úplně stejně krásné, ne-li hezčí a rychleji a jednodušeji.

  2. ramona   17.12.2013 | 16:41 | reagovat |

    ...podle mne bílky našlehat ... ;-)

  3. kopalka   17.11.2012 | 15:03 | reagovat |

    To mě mrzí. Těsto je tekuté a roztéká se na plechu, když je hodně teplé, je třeba ho nechat chvíli zchladnout, potom to udělá hezké tyčinky.

  4. Petra   14.12.2011 | 10:39 | reagovat |

    Prosím o radu, zkoušela jsem, ale nepodařilo se mi z toho vytvořit tyčinky, ale placky. Těsto bylo moc tekuté, a nevím kde jsem udělala chybu. :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web