Autor:

Pařížské rohlíčky od Dáši

Střední
Ingredience
Bílek 3 ks
Moučkový cukr 200 g
Mleté ořechy 100 g
Strouhanka 2 lžíce
Kakao 2 lžíce
Krém:
Vejce 2 ks
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo 1 kostka
Kakao
nebo káva
 
Čokoláda
na polití
 
Pařížské rohlíčky od Dáši

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme, necháme mírně vychladnout. Dáme do sáčku nebo zdobičky, stříkáme na plech (pečící papír) středně silné tyčinky, kousek od sebe, nabydou. Jemně sušíme v troubě při cca 160 °C. Po vyndání z trouby jsou měkké, ale po chvíli ztvrdnou na kámen. (Sundavám z papíru až vychladlé).
Pečeme alespoň 14 dní předem, klidně i dříve, uložíme. Těsně před vánoci (1-2 dny) zdobíme krémem: vejce, cukr a vanilkový cukr šleháme v páře do zhoustnutí. Vychladlé zašleháme do 1 másla, přidáme kakao nebo kávu podle chuti. Vychladíme. Stříkáme ozdobně na korpusy, namáčíme celé do čokolády (kromě spodní strany).

Možná jsou trochu pracnější, ale je to asi nejlepší cukroví, co mám, musím péct každé vánoce a jedna dávka nestačí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 5x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Pařížské rohlíčky od Dáši

Komentáře

  1. kopalka   09.12.2014 | 13:24 | reagovat | závadný

    Tento rok jsem byla líná a všimla jsem si podobnosti s receptem na kokosky, takže jsem bílky nešlehala vůbec v páře, ale normálně metlama s polovinou cukru do tuha, do toho jemně zamíchala zbytek. Dál už stříkala na plech podle receptu. Vyšly úplně stejně krásné, ne-li hezčí a rychleji a jednodušeji.

  2. ramona   17.12.2013 | 16:41 | reagovat | závadný

    ...podle mne bílky našlehat ... ;-)

  3. kopalka   17.11.2012 | 15:03 | reagovat | závadný

    To mě mrzí. Těsto je tekuté a roztéká se na plechu, když je hodně teplé, je třeba ho nechat chvíli zchladnout, potom to udělá hezké tyčinky.

  4. Petra   14.12.2011 | 10:39 | reagovat | závadný

    Prosím o radu, zkoušela jsem, ale nepodařilo se mi z toho vytvořit tyčinky, ale placky. Těsto bylo moc tekuté, a nevím kde jsem udělala chybu. :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web