Švestkové buchty s drobenkou

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 500
      g hladká mouka
    • citronová kůra dle chuti
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • sůl - špetka
    • 30
      g droždí
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g rozpuštěné máslo vlažné (lze i sádlo)
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 250
      ml mléko vlažné
  • Dále:
    • švestky vypeckované - dle potřeby
    • bílek na potření buchet
    • olej na vymazání pekáčku
    • skořice - mletá
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      hrnek drobenka s přídavkem skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku nasypeme do mísy. Přisypeme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru a promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přisypeme moučkový cukr, přidáme rum, zalijeme částí vlažného mléka a mírně promícháme. Z droždí necháme vzejít na teplém místě pod utěrkou kvásek.
2
Pak přilijeme vlažný tuk, zbylé mléko a ze všeho vymícháme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.
3
Vykynulé těsto ještě jednou prohněteme, rozdělíme na stejně velké díly, plníme švestkami, které ochutíme skořicí a osladíme dle chuti. Těstem švestky pevně uzavřeme, spojem klademe do olejem vymazaného pekáče a necháme ještě cca 20 minut kynout.
4
Před vložením do předehřáté trouby na 180 stupňů buchty potřeme bílkem a posypeme skořicovou drobenkou. Po 5 minutách pečení troubu ztlumíme na 165-170 stupňů a dopečeme dozlatova.
5
Po vychladnutí podáváme a před podáváním můžeme pocukrovat.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veru
    Veru |

    23. 8. 2016 11:43

    Nejlepsi <3 jen se po nich zaprasilo.

  • Suchá
    Suchá |

    28. 7. 2016 22:38

    Děkuji za výborný recept na bezvadné buchty :-)

  • Marcela
    Marcela |

    9. 5. 2016 15:11

    Buchty byly úžasné <3 Dělala jsem je z rozmražených a ty je nutné víc sladit, ale s tou drobenkou byly opravdu dokonalé <3