Autor:

Pařížské rohlíčky IV.

Střední
Těsto
Polohrubá mouka 320 g
Moučkový cukr 70 g
Máslo
(popř. Heru nebo jiný tuk)
180 g
Mleté ořechy
(nejlépe lískové)
60 g
Žloutek 1 ks
Kakao
(pro barvu)
 
Krém
Kondenzované mléko
PIKAO (75g / 1ks)
3 ks
Máslo 375 g
Poleva
Čokoláda na vaření 1 ks
Pařížské rohlíčky IV.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu.

Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v hladké mouce a tlačíme do ni těsto a HNED! vyklepáváme na plech vyložený peč.papírem. Pečeme v horkovzduchu na 200°C asi 12min (musíte vyzkoušet jak peče vaše trouba).

Pikao vymačkáme a svaříme, sundáme z plotny a přidáme na plátky máslo, které spolu s teplým pikaem šleháme do schladnutí (...buďte trpělivý, vyběhne krásně hladký krém). Krém dáme schladnout a pak jím zdobíme rohlíčky.

Nakonec si rozehřejeme čokoládku s kouskem ztuž.tuku a ztuhlé rohlíčky v ní namáčíme (pozor, rohlíčky zdobené krémem musíme pořádně schladit, jinak by nám krém tekl!).

Z jedné dávky vyjde asi 90 rohlíčků.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2
4.08 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 13x)
Reklama
Tartaletky s vanilkovým krémem a letními plody To nejlepší z lesů, zahrad i alejí Články z

Komentáře k receptu: Pařížské rohlíčky IV.

Komentáře

  1. Věra1005   25.11.2015 | 13:19 | reagovat | závadný

    Recept na pařížské rohlíčky mám úplě jiný.Je sice dražší ale jednou za rok si pochutná celá rodina.Jsou pracné ale vnučky a celá rodina i návšťevy je chválí.Peču je 40let.Zdraví Věra. ;-)

    1. smolici   23.12.2015 | 17:55 | reagovat | závadný

      Také zdravím a musím podotknout, že u nás taktéž nesmí chybět ;-)

    2. jiřka   19.11.2016 | 22:41 | reagovat | závadný

      dobrý den,mohu poprosit recept na vaše výborné rohlíčky.děkuji

  2. Marta   21.11.2015 | 21:12 | reagovat | závadný

    No nevim,ale parizske rohlicky maji podle me odjakziva parizsky krem a to je svarena slehacka s cokoladou a druhy den vyslehana neee zadne salko nebo pikao ;)

    1. Petra   03.12.2015 | 14:50 | reagovat | závadný

      Pařížský rohlíček jako vánoční cukroví není s pařížskou šlehačkou, to by jeho trvanlivost nepřečkala svátky. Ale chuťově by krém měl být čokoládovo-smetanovo-máslový , něco jako ve stejnojmenném zákusku nebo v zákuscích jádrová čára nebo koňaková špička. Karamelový krém, ač vynikající, do "pravého" pařížského rohlíčku nepatří. Nicméně já jsem pro fantazii a vlastní obměny , takže když to někomu vyhovuje víc...proč ne (sama pařížské rohlíčky nepeču, děláme pouze cukroví bez krému - jinak už by pro nás cvalíky bylo toho tuku a cukru moc)

      1. Marta   08.12.2015 | 0:48 | reagovat | závadný

        No to uz bych spis pouzila vareny vajecny krem ,vyslehany s maslem a rozpustenou cokoladou,dlouho vydrzi, chutove vyborny :-) ,mam s nim vyborne zkusenosti a muzu jen doporucit

    2. kornela   17.12.2015 | 15:49 | reagovat | závadný

      no já se právě nachytala už nikdy salko posím vás

  3. Tereza   17.12.2014 | 19:46 | reagovat | závadný

    Dobrý den..Me ten krem Teče :-( nevíte proc? :'( jinak jsem dala 2 tmave a jeden světlý :-)

    1. kornela   17.12.2015 | 15:47 | reagovat | závadný

      mě taky teče :-))

  4. Brunice   20.11.2014 | 19:33 | reagovat | závadný

    Tak jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet, ale koupím si silikonovou formu. Bude to pak jednodušší :-P a ještě dotaz, nepochopila jsem jak udělat ten krém. Prosím o blbovzdorný návod :-D

  5. ramona   17.12.2013 | 16:55 | reagovat | závadný

    ... pardon,ale nechápu,proč se tady vyskytují komentáře typu s karamelovým a nebo salkem mlékem - to nejsou pařížské ale nějaké jiné rohlíčky ...to jak jedna děkovala za vanikající recept na koprovou omáčku,ale vše nahradila něčím jiným dokonce kopr ...nazdar :-S

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web