Mořský okoun podle tchýně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mořský okoun
    • cherry rajčátka
    • olivy zelene nebo cerne
    • petrželová nať
    • panenský olivový olej
    • alobal
    • česnek strouzky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykuchaného okouna omyjeme, položíme na alobal. Rajčátka přepůlíme, olivy také. Břišní dutinu osolíme a vložíme rajčátko, olivu, stroužek česneku a snítku petržele, dále rybu obložíme několika půlkami rajčátek, oliv a 2-3 snítkami petržele. Pokapeme olejem, dobře zabalíme, položíme na plech a dáme péci do rozehřáté trouby na 200°C. Větší rybu pečeme cca 25 minut, menší cca 15 minut. Podáváme přímo v alobalu, přílohu vybereme podle chuti (salát, brambory...)
2
Přesné množství ingrediencí neuvádím, záleží na velikosti a počtu rybek. Takto můžeme připravit i jiné ryby, případně filety. Tchýně alobal nepoužívá, ale peče přímo v pekáčku. Já jsem začala používat alobal, celková chuť je tak intenzívnější, ale stale dostatečně jemná a maso křehoučké. A také nám ryba "neprovoní" celý byt.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.