Okoun se salátem ve středomořském stylu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
10 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks mořský okoun či jiné pevné bělomasé ryby, po cca 220 g
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks citron
    • 2
      ks cibule velké
    • bylinky například bazalka
  • Na salát:
    • 2
      ks rajčata zbavená semínek a nakrájená na kousky
    • 1
      ks okurka nakrájená na kostičky
    • 1
      ks červená cibule nakrájená na kostičky
    • 1
      hrst černé olivy vypeckované
    • 5
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      hrst bazalka jemně nasekaná
    • 5
      lžíce extra panenský olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků citronu a cibule a také snítku bylinek. Grilujte, až se vytvoří tenká křupavá kůrčička, 6–8 minut z každé strany.
2
Na salát promíchejte rajčata, okurku a cibuli s olivami a zalijte zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, bazalky, oleje, soli a pepře. Nechte krátce odležet v chladu a podávejte k rybě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.