Autor:

Okoun se salátem ve středomořském stylu

10 minut PT0H10M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mořský okoun
či jiné pevné bělomasé ryby, po cca 220 g
4 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Citron 2 ks
Cibule
velké
2 ks
Bylinky
například bazalka
 
Na salát:
Rajčata
zbavená semínek a nakrájená na kousky
2 ks
Okurka
nakrájená na kostičky
1 ks
Červená cibule
nakrájená na kostičky
1 ks
Černé olivy
vypeckované
1 hrst
Citronová šťáva 5 lžíce
Bazalka
jemně nasekaná
1 hrst
Extra panenský olivový olej 5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Okoun se salátem ve středomořském stylu

Postup přípravy:

Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků citronu a cibule a také snítku bylinek. Grilujte, až se vytvoří tenká křupavá kůrčička, 6–8 minut z každé strany.

Na salát promíchejte rajčata, okurku a cibuli s olivami a zalijte zálivkou ušlehanou z citronové šťávy, bazalky, oleje, soli a pepře. Nechte krátce odležet v chladu a podávejte k rybě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Okoun se salátem ve středomořském stylu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt Horoskop na další týden: Zajíci se mohou těšit na peníze, Krysy na žhavý flirt
Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor! Leden: Měsíc, kdy se lidé nejvíc rozvádějí. Dejte si pozor!
8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi 8 způsobů, jak si prodloužit život: Dejte si občas skleničku a vypněte televizi
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web