Jednohubky v japonském stylu - tuňákové

Hodnocení:

Moje:

15 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vařená vejce
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě nebo v oleji
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      svazek pažitka
    • 1
      ks ledový salát nebo hlávkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit vejce natvrdo. Mezitím připravíme tuňákový salát: kousky tuňáka z konzervy slejeme, rozmělníme vidličkou, smícháme s lžící majonézy nebo zakysané smetany a citronovou šťávou a kůrou podle chuti. Přidáme jablko rozkrájené na drobné kostičky, lehce promícháme a necháme v chladu odležet.
2
Umyjeme listy salátu a několik stonků pažitky, které budeme potřebovat k servírování. Salát můžeme pokapat libovolnou marinádou. Uvařená vychladlá vejce nakrájíme na tenké plátky.
3
Do malých porcelánových nebo skleněných mističek klademe kousky salátu, na ně plátek vajíčka, kupičku tuňákového salátu a ozdobíme kousky pažitky v japonském stylu (viz obrázek).
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.