Autor:

Bylinkový chléb (DUKAN)

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vejce 3 ks
Nízkotučný tvaroh 250 g
Ovesné otruby 6 lžíce
Otruby
pšeničných
4 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Bazalka  
Majoránka  
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek sušený  
Bylinkový chléb (DUKAN)

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a koření a vše spolu znovu důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh a zlehka promícháme.
Masu naložíme do silikonové formy na srnčí hřbet a pečeme 45 minut při teplotě 180°C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)

Komentáře k receptu: Bylinkový chléb (DUKAN)

Komentáře

  1. heavenlee   26.08.2016 | 9:10 | reagovat | závadný

    Výborný recept, doporučuju, nemám silikony, tak peču ve staré kameninové formě na vánočku, vystlané namočeným a pokrčeným pečicím papírem (mokrý papír formu pěkně vystele). Přidávám dvě lžíce nakopec chia semínek a lžíci nakopec drceného kmínu, půlku nakrájené cibule opražené na pánvi nasucho (bylinky nedávám, jsou pro mě moc aromatické) a k prášku do pečiva přidávám lžičku sušených kvasnic (voní pak jak normální chleba). Peču na 175 a 50 minut, aby nebyl vevnitř moc mokrý. Udělá pěkně rozpraskanou kůrku jako má chleba... po vychladnutí balím po dvou plátcích do fólie (denní porce) a strkám do mrazáku, z této dávky mám na 5 dní. S lučinou a plátkem šunky je fakt dobrý - pro dukanky, které jinak pečivo nesmí.

  2. Ivana   25.06.2015 | 8:31 | reagovat | závadný

    Vcera som tento recept vyskusala, dala som len dve vajicka a naplnila som 8 muffinkovych formiciek...cize mam zemlicky. su vynikajuuuuuce

  3. antoanet   06.03.2014 | 17:25 | reagovat | závadný

    Zadna mouka?

    1. Martina   09.11.2014 | 21:35 | reagovat | závadný

      Místo toho jsou tam otruby, kdyby tam byla mouka, tak to není dukanův chléb :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web