Autor:

Babiččin koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do perníku 1/2 balení
Moučkový cukr 80 g
Máslo 100 g
Med 2 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko
trochu
 
Sůl 1 špetka
Zavařenina
pikantní
 
Tuk  
Cukr
mletý
 
Vanilkový cukr  
Babiččin koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.

Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.

Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.75 28 5 1
Reklama
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Babiččin koláč

Komentáře

  1. Liliana   21.11.2015 | 12:40 | reagovat |

    Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení

  2. Liliana   21.11.2015 | 12:33 | reagovat |

    Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3

  3. Markéta   16.07.2015 | 10:28 | reagovat |

    Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady

  4. silvik T.   05.04.2014 | 14:33 | reagovat |

    S těstem se dobře pracuje.Koláč je dobrý,druhý den nic nebylo.

  5. husa   08.03.2014 | 10:18 | reagovat |

    Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat.
    Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med.
    Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut.
    Koláč je velmi dobrý.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web