Autor:

Babiččin koláč

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 300 g
Prášek do perníku 1/2 balení
Moučkový cukr 80 g
Máslo 100 g
Med 2 lžíce
Vejce 1 ks
Mléko
trochu
 
Sůl 1 špetka
Zavařenina
pikantní
 
Tuk  
Cukr
mletý
 
Vanilkový cukr  
Babiččin koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku smícháme s perníkovým práškem do pečiva, přidáme prosetý moučkový cukr, změklý tuk, tekutý med, vejce a asi dvě lžíce mléka. Vypracujeme vláčné těsto.

Dvě třetiny vyválíme na kulatou placku a vložíme do vymazané a moukou vysypané formy, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylé třetiny těsta vytvoříme ozdobnou mřížku, kterou koláč ozdobíme.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180-200 °C dorůžova. Po upečení posypeme cukrem.

Koláč je vynikající, a zároveň tímto způsobem spotřebujeme starší zásoby marmelád od babičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
1-
4.75 28 5 1
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Babiččin koláč

Komentáře

  1. Liliana   21.11.2015 | 12:40 | reagovat |

    Místo prášku do perníku jsem dala normální kypřící prášek, marmeládu jsem nahradila plátky jablek a posypala vanilkovým a skořicovým cukrem. Stojí za vyzkoušení

  2. Liliana   21.11.2015 | 12:33 | reagovat |

    Já dávám polovinu cukru a koláč je skvělý <3

  3. Markéta   16.07.2015 | 10:28 | reagovat |

    Ahoj. Můžu se zeptat, jak se myslí ten tuk? Jsem teprve začátečnice (14let) :) Díky za rady

  4. silvik T.   05.04.2014 | 14:33 | reagovat |

    S těstem se dobře pracuje.Koláč je dobrý,druhý den nic nebylo.

  5. husa   08.03.2014 | 10:18 | reagovat |

    Nikdy se nedá napsat takový recept, aby se dal úplně přesně opakovat, protože kuchyně prostě není laboratoř. Všechny suroviny jsou pokaždé v jiné kvalitě, například vejce má jinou velikost nebo mouka jinou vlhkost. Proto se píše: mléko podle potřeby. Je ale třeba vědět, a to zde bohužel není napsáno, jak přesně postupovat.
    Mléko se do lineckého těsta přidává naposled a to jen tehdy, nejde-li hmota za žádnou cenu spojit. Já jsem mléko nedala žádné a těsto se spojilo dokonale. Pokud mohu poradit, udělejte si napřed drobenku a pak přidejte vejce a med.
    Dala jsem cca 300 g džemu a pekla horkovzduchem na 160°C / 30 minut.
    Koláč je velmi dobrý.

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze Horoskop na další týden: Krysy čeká pokušení, Tygry nečekané peníze
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web