Babiččin rychlý jogurtový koláč

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g bílý jogurt
    • 100
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • ovoce
    • drobenka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Jogurt + moučkový cukr + vanilkový cukr + žloutek utřeme do hladka.
2
2) Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3
3) Přimícháme ušlehaný sníh z jednoho bílku.
4
4) Do vymazané a vysypané formy vlijeme těsto a poklademe ovocem podle chuti (jahody, ostružiny.....atd).
5
5) Posypeme drobenkou (1-2 lžíce másla, 3 lžíce hrubé mouky, cukr krystal nebo moučka).
6
6) Pečeme cca 35 min.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    1. 8. 2016 00:05

    Dobrý den, díky za vynikající recept. Upravila jsem si ho do bezvaječné varianty kvůli alergii syna - namísto vejce jsem dala Vajahit, dala kompotované švestky, pravou vanilku, cukr krystal směs bílého s třtinovým, drobenku šoupla i pod švestky (ujela mi ruka při výrobě) a ty proto mírně zatlačila o těsta. Koláč nám moc chutná :)

  • bozenabe
    bozenabe |

    5. 10. 2014 14:13

    Dík za výborný recept! Neděle bez něj už ani u nás není nedělí... :-)

  • bozenabe
    bozenabe |

    5. 10. 2014 14:12

    Dík za skvělý recept! Neděle bez něj už u nás ani není možná.

  • bozenabe
    bozenabe |

    5. 10. 2014 14:12

    Dík za skvělý recept! Neděle bez něj už u nás ani není možná.

  • Anna
    Anna |

    3. 9. 2014 18:02

    Skus tam dát celý prášek do pečiva. Já ho tam jednou dala omilem a zjistila jsem, že je tak ještě lepší. Mimochodem, děkuji za skvělí recept. :-)

  • petrapav
    petrapav |

    12. 8. 2014 21:20

    Koláč se povedl, použila jsem zakysanou smetanu místo jogurtu a cukr krystal místo moučkového a celý prášek do pečiva jelikož mám trochu větší plech.

  • Terez-a
    Terez-a |

    17. 5. 2014 18:23

    Místo bílého jogurtu jsem použila tvaroh. Jako ovoce jsem použila 2 konzervy jahod. Těsto bylo hustší, ale i tak se koláč povedl na jedničku.

  • tina.the.chef
    tina.the.chef |

    11. 9. 2013 21:12

    NAPROSTO VÝBORNÝ!!!

  • Puntík
    Puntík |

    25. 8. 2013 11:23

    Právě jsem upekla s borůvkama, vynikající!!!! <3

  • sewaltovi
    sewaltovi |

    15. 2. 2013 21:49

    Vynikající! Neměla jsem čerstvé ovoce, použila jsem jabka z kompotu, posypala skořicí a nasekanými ořechy, na to drobenka. Také doporučuji méně cukru do základu. Dávám za 1. Děkuji :-)

  • bozenabe
    bozenabe |

    15. 9. 2012 13:38

    Syn už bez této bábovky v neděli večer na koleje neodjíždí!. Božena

  • Dominika
    Dominika |

    13. 9. 2012 11:48

    * nenarastol mi

  • Dominika
    Dominika |

    13. 9. 2012 11:47

    Ja som ho tiez uz robila, je výborný.. Ale negarantoval mi až tak ako na tom obrázku.. Neviete mi poradiť prečo?

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    19. 8. 2012 10:42

    Koláč je výborný, ale pekl jsem ho už několikrát jako dia a s trochu pozměněným složením a množstvím surovin. Množství je určeno na menší plech. Pro ev. zájemce uvádím postup: Nejprve si z 20g másla, 40 g hrubé mouky a 20g sladidla FAN (4x sladší než cukr!) připravím drobenku, kterou nechám ztuhnout v mrazničce. Mezitím si připravím těsto. Celý kelímek velkého (choceňského) jogurtu (380g) ušlehám ručním šlehačem se dvěma žloutky a 20 g výše uvedeného sladidla. Do toho přidám celkem 320 g směsi polohrubé a hrubé mouky (v poměru zhruba půl na půl), do níž předem zamíchám celý prášek do pečiva, řečený prdopeč. Bílky ušlehám zvlášť a opatrně (velkou lžící) je nakonec zamíchám do těsta. Na plech položím papír na pečení, na něj rozestřu těsto, do těsta nakladu ovoce (jakékoli, včetně kompotovaného) a navrch nastrouhám ztuhlou drobenku. Peču v horkovzdušné troubě (s cirkulací) na cca 175 stupňů přibližně 30 minut. Dobrou chuť!

  • leona
    leona |

    6. 7. 2012 13:04

    prosím na kolik se to má péct dělám to poprvý tak nevím :(

  • Petra
    Petra |

    11. 10. 2011 14:07

    Právě jsem dopekla. Je výbornej, ale na nás moc sladký. Příště dám do těsta méně cukru.

  • Olga
    Olga |

    20. 8. 2011 13:01

    výborný, jednoduchý