Autor:

Babiččin košíček - Pepíček

Snadné
Ingredience
Chleba 4 plátek
Šunkový salám 8 plátek
Vejce 4 ks
Sýr
na strouhání
150 g
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pažitka
nebo petrželky
 
Rostlinný olej
na smažení
 
Babiččin košíček - Pepíček

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Z krajíců chleba vykrojíme střed a odložíme. Kůrky, které nesmíme přeříznout dáme na rozpálený olej, vznikne jakýsi rámeček, do kterého rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme pažitkou. Přikryjeme salámem (na 1 vejce 2 kolečka), posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme vykrojeným středem chleba, jemně přimáčkneme, necháme zrůžovět. Pak převrátíme a dosmažíme druhou stranu.

Podáváme s kečupem, hořčicí nebo tatarkou, příp.zeleninovým salátem nebo jen ozdobíme rajčátkem, paprikou.

Je to rychlá, výborná a vydatná večeře, která má doma vždy úspěch.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 45 x
1-
4.62 45 5 1

Komentáře k receptu: Babiččin košíček - Pepíček

Komentáře

  1. Zalabáková   15.01.2013 | 18:41 | reagovat |

    Smažila jsem je podle obrázkového postupu a byly moc dobré, myslím, že je to dané skladbou ingrediencí a postup takový nebo makový je dobrý a spíš mi chutí vadila hořčice s kečupem.

  2. zdeňka s.   28.03.2012 | 20:04 | reagovat |

    Podle mě se s tlustým krajícem nic nezíská,protože pak je zas tlustý ten střed,který se přiklápí .Já to dělám přesně tak,jak píše Ňulinka a krajíce normální ,jako na svačinu. Je pravda,že vykrojená střídka je trochu nad kůrkou,ale to vůbec nevadí,je to dobrota :-)

  3. ŠárkaG.   28.03.2012 | 16:47 | reagovat |

    Krajíce by měli být spíše tlusté, protože když jsou tenké, nevejdou se potom do něj všechny ingredience a nevypadá to pěkně. :-)

  4. Ňulinka   20.03.2012 | 13:57 | reagovat |

    Někdo sem dal fotečky s postupem práce,ale MŮJ košíček se tak nedělá :-( .Dá se do vykrojené kůrky chleba vše naráz a neopéká se ani vršek.Až se vše trochu zapeče a rozpustí,teprve se přiklopí vykrojenou střídou a obrátí,opeče. <:-)

  5. Sarah Sin   01.11.2011 | 17:39 | reagovat |

    Paráda!!! Já dala místo strouhaného sýru plátkový, ale nemá to chybu :-)

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web